Ander maatschappelijk thema

Footprints

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Door de jaren heen is het gemiddelde woonoppervlak per persoon steeds groter geworden. Tijdens mijn afstudeerproject heb ik door middel van experimenten onderzocht hoe mensen gebruik maken van al die vierkante meters woonoppervlak. Met mijn onderzoek wil ik het publiek bewust maken van de ongebruikte ruimte in hun woning en hoe belangrijk het is dat hier meer aandacht aan wordt besteed, omdat het woningtekort juist nu een probleem is.

Artist statement

Tijdens mijn studie aan de HKU heb ik me verdiept in verschillende vakgebieden gebieden van de ontwerpwereld. Zo heb ik de minor Landschapsarchitectuur en Stedenbouw gevolgd en heb ik stage gelopen bij een ruimtelijk ontwerp bureau én bij een architectenbureau.
Ik ben erachter gekomen dat het maken van persoonlijke ontwerpen mij met meeste ligt. Het feit dat er een design ontstaat dat speciaal voor iemand of iets gevormd is en aansluit op iemand zijn wensen.

Ambities

Na de zomer begin ik aan de pre-master Architectuur. Daarna ben ik van plan door te studeren en de master Architectuur te volgen. Over vijf jaar hoop ik bij een inspirerend architectenbureau te werken, waar ik mijn creativiteit kwijt kan in milieuvriendelijke en natuur inclusieve ontwerpen.

Geleerd tijdens de studie

In mij tijd aan de HKU heb ik geleerd om van mijn tunnelvisie af te komen als het gaat om een ontwerp, om niet meteen te denken in een eindproduct, maar om je over te geven aan het proces. Ik heb geleerd om hoe ik mijn creativiteit kan inzetten, om outside the box te denken en om vragen te stellen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Spreker Pechakucha Night Utrecht - mei 2022