Ander thema

Final Exam Stan Verstegen

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In mijn eindexamen zal ik een mix van eigen werk en composities van mijn medemuzikanten alsmede andere muzikale inspiratiebronnen ten gehore brengen. Dit zal ik doen in een akoestische setting. Mijn werk is te omschrijven als 'moderne jazz met invloeden uit de traditionele jazz'. Verwacht lyrische melodieën over rijke, verrassende harmonieën met veel verschillende mogelijkheden in interpretatie van groove. In mijn muziek is veel ruimte voor improvisatie. Ik vind het belangrijk dat de luisteraar zelf bepaalt wat hij/zij er bij voelt.

Artist statement

Mijn naam is Stan Verstegen en ik ben pianist/saxofonist. Ik ben al van jongs af aan met muziek bezig. Naast mijn middelbare school opleiding heb ik ook aan de Young Musicians Academy gestudeerd, een opleiding voor jonge talenten aan het conservatorium van Tilburg. Na het afronden van de havo ben ik begonnen aan de bachelor-opleiding Jazz & Pop Piano aan het HKU Utrechts Conservatorium.

Ambities

Ik hoop over 5 jaar een veelgevraagd pianist/saxofonist te zijn. Ik hoop zo veel mogelijk te kunnen optreden met de betere muzikanten, op mooie podia/venues in Nederland. Daarnaast hoop ik ook één of meer platen te hebben uitgebracht met mijn band.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb tijdens mijn studie heel erg geleerd om samenwerkingen met medemuzikanten aan te gaan, netwerken is the key! Daarnaast ben ik er achter gekomen dat ik componeren erg leuk vind en dat dit iets is wat ik in de toekomst zeker voort ga zetten! Door het luisteren van/spelen in verschillende muziekgenres en het volgen van masterclasses, ben ik nu beter staat om andere muzikale keuzes te maken.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Meerdere concerten in diverse samenstellingen, hieronder een selectie uit het overzicht:
Diverse Nederlandse theatertours met het Nachtlichtensemble, hiermee ook prijswinnaar pitch Grachtenfestival en winnaar Oorkaanprijs
Jazz in Duketown met het Bram van de Glind Quartet
TivoliVredenburg en Rosa Spierhuis met het Willem Abelen Quartet, hiermee tevens finalist Grachtenfestival Jazz Competition.