Ander thema

Fikeyowa

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De kledingindustrie is te complex geworden. Kleding gaat minder lang mee en is van slechtere kwaliteit. Fast fashion is een maatschappelijk probleem en er zijn nauwelijks alternatieven.

Dat kan en moet anders.

Fikeyowa focust zich niet op trends, nieuwe collecties; maar op wie de kleding maakt, waarvan de kleding wordt gemaakt en hoe jij je in de kleding voelt.

Back to basic. Geen keuzestress, greenwashing of weggooiproducten in jouw kledingkast.


Fikeyowa is een concept en een statement. Maar in het ontwerp is betaalbaarheid en bedrijfsmodel net zo belangrijk.

Lees daarover meer op de expo en de website.

Artist statement

In het kort: mijn hoofddoelen zijn een meer natuurlijke, betaalbare en vergrote leefwereld creëren. Een wereld waarin drones worden vervangen door vogels, parfums door bloemen, televisies door ramen en beton door klei.

In een project of opdracht focus ik op: het vinden van eenvoud, samenwerkingen met de juiste mensen en uitwerking van een visie, strategie en bedrijfsmodel.

Ambities

Ik wil Fikeyowa verder ontwikkelen tot een goedlopend, winstgevend bedrijf. Met meerdere (eigen) winkels en verkoopplekken. Om dit te bereiken wil ik de benodigde investeringen en mensen aantrekken.

Geleerd tijdens de studie

Ik ben de opleiding dankbaar voor het kader, of beter gezegd, het gebrek aan kaders. Ik denk dat er weinig andere studies zijn waar je zulke uiteenlopende gedachtegangen op je eigen manier kan realiseren.

Ik heb geleerd dat de meest overtuigende ontwerpen vanuit je intuïtie komen. En dat ontwerp een proces dat constant in beweging is. Omarm dat proces en blijf bij jezelf.