Onderzoek
Compositie
Inclusie en diversiteit
Gezondheid en welzijn

Figments of Imagination 2.0

Melanie Farida Groenendijk
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor
In mijn Design Project, Figments of Imagination, ben ik een persoonlijke zoektocht en proces aangegaan. Mijn vader vertelde mij voor het slapen gaan verhalen over vroeger toen hij als kind in Suriname opgroeide. Deze gingen voornamelijk over de natuur en dieren. Op basis van deze verhalen en foto’s die mijn vader mij liet zien ben ik een eigen werkelijkheid gaan bouwen over Suriname. Toen ik in 2019 voor de eerste keer, samen met mijn ouders, in Suriname was, zag en voelde ik dat deze verbinding niet wederzijds was. Ik werd door de mensen als buitenstaander gezien, terwijl ik juist het gevoel van thuis ervaarde.
Met mijn collectie ben ik opzoek gegaan naar een manier om de verbinding die ik met Suriname als kind had uit te beelden. Dit heb ik op een hele intuïtieve manier gedaan door te bouwen met materialen en steeds te kijken en voelen wat er nodig was of misschien juist wel weg mocht om plaats te maken voor iets anders. Mijn collectie is speels, dynamisch en vertelt vanuit mijn kijk hoe ik dingen in de wereld ervaar. Ik wilde mijn belevingswereld zichtbaar maken voor de kijker en mijn boodschap overbrengen, omdat er zo veel kanten en belevenissen zijn aan een verhaal. Het is bijna een snelweg om naar mijn herinneringen te komen.

Door mijn nieuwe pad tijdens Platform ben ik ook met mijn makerschap en andere kant op gegaan. Doordat ik op dit nieuwe pad ervaringsdeskundige ben heb ik mijn herinneringen aan mijn eigen ervaring visueel gemaakt. Hier heb ik collages in een 3D wereld tot leven laten komen met voorwerpen die voor mij van betekenis zijn. Dit noem ik Figments of Imagination 2.0.

In mijn werk ga ik vanuit een fascinatie een persoonlijke zoektocht aan. Mijn manier van werken is speels, dynamisch en vertelt vanuit mijn kijk hoe ik dingen in de wereld ervaar. Ik bouw op een intuïtieve manier met materialen en blijf scherp kijken naar wat er nodig is of plaats mag maken voor iets nieuws. Hierdoor is mijn proces heel dynamisch. Ik maak mijn eigen werkelijkheid/wereld zichtbaar voor de kijker en breng mijn eigen beleving over. Hier laat ik ruimte voor de kijker om zelf op ontdekking te gaan.    

De afgelopen maanden ben ik mij als maker gaan verbreden. Op dit pad help ik mensen, met behulp van een Plant Medicijn, in hun eigen persoonlijke zoektocht en ontwikkeling. Ik neem ze mee naar diepere werkelijkheid waar alles mogelijk is. Op deze plek word je bewust van je patronen en leer je deze te doorbreken. Ik ondersteun mensen actief en zonder oordeel in deze processen en voel intuïtief aan wat ze nodig hebben. Door dit werk help ik mensen in hun zoektocht zijn naar zichzelf  en om de verbinding met zichzelf en anderen terug te vinden. 


Melanie Farida Groenendijk
+316 140 386 98 
melanie_groenendijk@hotmail.com