Duurzaamheid en klimaat

Felista

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Felista is een project gemaakt voor mijn moeder. Mijn moeder is een paar jaar geleden overleden, wat een grote inpakt heeft gehad op mijn leven. Wij hadden nog geen urn voor haar gekozen omdat we geen geschikte konden vinden voor mijn vader, mijn broer en mij. Als afronding van het afscheid wilde ik als maker een urn ontwerpen die wel paste bij ons. Als inspiratie heb ik een bloem gebruikt die ik tegen kwam tijdens mijn solo reis naar Australië. Deze foto werd tevens de voorkant van mijn gedichtenbundel over mijn moeder.
Voor ieder gezinslid is er een blaadje. De urnen werken samen, maar vooral ook als enkel blaadje. Het blad dat de overleden dierbare symboliseert gaat terug de natuur in. Waar het op zijn tijd af wordt gebroken zonder iets achter te laten.
Familie van vijf
Foto van een plumeria in Jakarta

Artist statement

Het belangrijkste in mijn werk vind ik aandacht. Aandacht voor de details. Aandacht voor de geschiedenis en voor de natuur. Aandacht voor het verhaal. Om dat verhaal te vertellen gebruik ik verschillende media. Van houtbewerking en keramiek tot fotografie en schilderingen. Ik werk graag met mijn handen en met het belang van de gebruiker in mijn hoofd.

Ambities

Over vijf jaar wil ik mezelf beter ontdekt hebben. Op persoonlijk gebied maar ook vooral in mijn makersschap. Welke kant ik op ga weet ik nog niet, maar ik hoop op een plek te belanden waar maar talenten en passies samenkomen.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik geleerd heb is dat je niet bang moet zijn om fouten te maken. Want als je te bang bent om neer vallen zal je nooit de sprong durven te nemen en zal je er nooit achter komen dat je kan vliegen.