Diversiteit en inclusiviteit

fEEsTje

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn ontwerpvraag gaat over mensen met een medisch dieet/allergie die op evenementen moeilijk eten kunnen vinden of krijgen die past bij hun dieetwensen. De ontwerpvraag is:
Hoe kunnen we het voedselaanbod en de communicatie op food evenementen inclusiever maken zodat mensen met een medisch dieet een onbezorgde ervaring kunnen hebben?
Ik heb me vooral gefocust op hoe ik duidelijk kan maken voor de externe partijen wat dit probleem inhoud en wat zij precies zouden moeten doen/aanpassen om dit probleem op te lossen.
Na meerdere gesprekken met de doelgroep en externe partijen zijn we op het idee gekomen dat we een informatiemap gaan creëren voor gluten. Het wordt een stappenplan in de vorm van vier flowcharts. Een voor de meerwaarde voor de cateraar, de kennis over gluten, de elementen die het moet bevatten en tot slot de implementeerfase.

Artist statement

Het begon allemaal precies een jaar geleden. Ik ging naar een festival waar ik ontzettend last kreeg van mijn nierstenen. Pijnscheuten, pijnstillers en water, dat is waar mijn tijd uit bestond. Zoutloos eten om de pijn te verlichten was geen optie.

Het begon allemaal precies een jaar geleden in juni 2020. Ik ging naar een festival waar ik ontzettend last kreeg van mijn nierstenen. Pijnscheuten, pijnstillers, water en 20 euro per maaltijd lichter. Dat is waar mijn tijd uit bestond... Zoutloos eten om de pijn te verlichten was (natuurlijk) geen optie.
Later die zomer op een festival in Portugal had ik de tijd van mijn leven, want hier was dit wel mogelijk. Lekker eten, 8 euro per maaltijd en voor mij het belangrijkst: zelf zout op je eten mogen doen! Toen dacht ik, waarom kan dit niet in Nederland? Ik begon me daarom te focussen op hoe het in Nederland op festivals gaat met diëten en allergieën. Ik ben een van de grootste gaan onderzoeken: gluten.

Ambities

Mijn voornaamste doel is werkervaring op gaan doen. Ik hoop na de zomer te kunnen starten bij een foodtruckfestival om mijn ontwerpoplossing te kunnen implementeren. Hiermee wil ik mensen met een medisch dieet/allergie in de toekomst een onbezorgde ervaring bieden en bewustwording creëren voor deze doelgroep. Wie weet trek ik dit over 5 jaar nog door naar muziekfestivals of wordt zelf zout toevoegen in Nederland ook een ding!

Geleerd tijdens de studie

De afgelopen vier jaar heb ik mij gespecialiseerd in het werkveld Event. Ik heb veel uiteenlopende projecten gedaan: een boekenclub opgericht, een tijdschrift gemaakt, een jaar lang evenementen georganiseerd & de financiën geregeld bij mijn studentenvereniging, een minor Kunstgeschiedenis gevolgd en stage gelopen als productiemedewerker. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd veel vrijwilligerswerk gaan doen op festivals als Castlefest en Roadburn.
Ik heb hierdoor mijn netwerk, communicatieve vaardigheden, creativiteit en probleemoplossend vermogen vergroot.