Gezondheid en welzijn
Ander maatschappelijk thema

Factor Fijftig

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
“Factor Fijftig” is een interdisciplinaire muzikale show waarin de thema’s moeten, een persoon met de zon aan een lijn, en ijskasten een centrale rol vervullen. We gaan opzoek naar iets wat makkelijk als wat zou moeten zijn, zitten en daar oké mee zijn.

Artist statement

Ik ben ide,

Ik ben een performer, improvisator, componist, violist, tekstschrijver en bandleider. Ik heb een gestrekt been, een luide stem, een duidelijk idee, een schaamteloze lach, en een tomeloze passie voor geluid en tekst, en de verhalen die we er mee vertellen.
In wat ik doe, zoek ik naar vaak onvindbare verklaringen en naar verbinding in die zoektocht: Waarom doe ik zo stom? Waarom luister jij graag naar reggae muziek door een rode JBL box als je door Lunetten fietst? En hoe kunnen we daar samen om lachen, het koesteren, terwijl we uitzoeken wat het over ons vertelt.
Want dat is wat ik toch wel het liefst doe, of ik nu funky tunes zing op een festival, een lied met je schrijf in een workshop, dromerige melodieën speel op viool het is allemaal veel leuker als we de zwaarte zien. Erkennen. En er samen om kunnen grinniken.

Ambities

Over vijf jaar heb ik veel meer gemaakt, met mijn werk veel meer van de wereld gezien, en heb ik hopelijk veel meer mensen met mijn kunst een moment van echt loslaten kunnen bieden.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb de afgelopen vier jaar geleerd hoe ik moet leren, studeren en reflecteren. Hoe ik mijn werk en wat ik doe vanaf meerdere perspectieven kan bekijken. En hoe ik mijn talenten en capaciteiten in allerlei verschillende contexten in kan zetten.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Bandleider bij "Rumble in the Barn", "All is good in the Neighbourhood" en anderen projecten.

Als violist bij Double Fold, Job Alone and Friends.

Als speler en muzikant bij het STUT Theater en Vis a Vis Theater.

Als workshopleider bij Stichting Buitenkunst.

En nog in vele andere rollen op vele andere plekken.