Gezondheid en welzijn

Façade

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn project 'Façade' gaat over de ontwikkeling van mijn mentale gezondheid.

Ik heb mij langere tijd niet goed gevoeld; Over wie ik was, over wie ik wilde zijn. Ik ging niet goed met mezelf om en ik dacht dat de manier waarop ik naar mijzelf keek, de realiteit was. Aan de hand van therapie en het verbreken van ongezonde mentale patronen, ben ik mij veel beter gaan voelen. Ik leerde met mijzelf om te gaan, zoals ik dat van een vriend zou verwachten. Ik leerde van mezelf te houden.

Aan de hand van een performance heb ik geprobeerd vast leggen hoe ik vanuit een sombere en akelige 'headspace' mijzelf in een verbeterde 'headspace' heb getild. Hierin worden metaforen gebruikt om verschillende aspecten van dit mentale proces te accentueren.

Om een van deze metaforen te verduidelijken heb ik een installatie gemaakt. Hierin zijn de vernieuwde patronen en gedachtes zichtbaar.

Dit project is voor voor iedereen die niet in mijn hoofd kan kijken, een kijkje in mijn hoofd. Opdat het men inspireert anders naar mentale gezondheid te kijken en spreken.

Maar het is ook voor mij.
Voor mij om dit proces te vieren en te vieren dat ik zelfliefde heb kunnen vinden.

Artist statement

Ik ben Floris en ik heb mijzelf tot dramatisch ontwerper benoemd. Als maker vertel ik verhalen aan de hand van kunstinstallaties en/of autonome kunst. Ik maak graag fysiek werk, vanuit traditionele materialen en vormen, met de focus op esthetiek.

Ik heb ook een liefde voor het theater. Niet alleen de vormgeving, maar ook de kunsten op het podium. Als performer vertel ik zelf namelijk ook verhalen van mijzelf en die van anderen. Dit werk is fysiek in de letterlijke zin van het woord. Met het lichaam.

Ik zie mezelf als een tussenstuk van deze twee werelden. In mijn werk probeer ik de scheiding tussen theater en vormgeving te vervagen.

Ik toon mijn leven, ervaringen en herinneringen en hoop op die manier mijn stempel op de wereld achter te laten.

Ambities

Ik wil na mijn opleiding doorgaan op en rond het podium. Door mijn theatrale en ruimtelijke visie op de planken te brengen wil ik verhalen blijven vertellen. Ik hoop over vijf jaar ondergedompeld te kunnen zijn in werk rondom de overlapping van beide werelden. Voorstellingen spelen, als scenograaf aan de slag en theatrale kunst in de breedste zin blijven maken.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb tijdens mijn studie geleerd dat wat ik wil maken, doen en wil laten zien, het allerbelangrijkste is. Ik moet volledig achter mijn werk kunnen staan, wil ik het overdragen aan de toeschouwer. Er zullen altijd mensen zijn met een andere smaak, een andere visie of een andere gedachte, maar zolang ik weet waar ik het over heb en waar ik mee bezig ben, zal dat ook overkomen op het publiek.