Ander thema

Eye of the Storm

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In Eye of the Storm komen Noah’s uiteenlopende muzikale werelden samen. In totaal zijn er maar liefst vier samenstellingen, met elk een totaal eigen sound en identiteit. Je wordt meegenomen in verhalen en landschappen, die van boterzachte melodieën en structuren kunnen uitgroeien tot rauwe, duistere grooves. Vol met emotie, maar met een zeker stoïcijns, soms zelfs meditatief karakter. De muziek wordt ondersteund door ingrijpende en dynamische lichtinstallaties en projecties.

Artist statement

Ik ben violist, componist en multi-instrumentalist. Ik probeer uiteenlopende jazz- en folk invloeden te blenden en ben altijd op zoek naar iets nieuws om te componeren of om te spelen. Verder werk ik heel graag samen met artiesten die ik cool vind, maakt niet uit van welke muziekstijl of welke discipline afkomstig.

Ambities

Mijn grote ambitie is om zowel een veelzijdige als een vakkundige violist en componist te zijn. Er zijn zo veel muziekstijlen waarin ik me wil gaan verdiepen, er is zoveel muziek die ik wil maken en er zijn zoveel mensen waarmee ik zou willen samenwerken. Daar ben ik waarschijnlijk mijn leven nog wel zoet mee. Over vijf jaar hoop ik toch wel een redelijk stabiel inkomen te hebben dankzij mijn muzikale projecten, en dat door voornamelijk de muziek te mogen maken die ik echt het liefst wil maken.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb geleerd om vrij te zijn in de muziek die ik maak. 'Non attached' maken is voor mij de kern van het maken geworden. Als ik te gehecht raak aan een idee of de gedachte van 'hoe iets moet zijn of worden', wordt het waarschijnlijk niks. Het leren loslaten van deze ideeën is een moeizaam proces, maar wel bijzonder waardevol.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Eerste prijs Nederlands Vioolconcours Jonge Makers Prijs 2024
Eerste juryprijs en publieksprijs Dutch Jazz Competition 2022
Tweede prijs Nederlands Vioolconcours Jonge Makers Prijs 2022
Zie mijn website voor toekomstige concerten.