Illustratie
Mode
Tekening
Illustratie
Kleding
Fashion Management
Ander maatschappelijk thema

EYE FOR AN EYE

Wailun Deng
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

EYE FOR AN EYE


Mijn project gaat over de protest in Hong Kong. Ik vind namelijk dat mensen te weinig aandacht geven aan deze probleem. En dat is niet zo zeer de schuld van de mensen, maar van de social

media. Zij smijten zoveel informatie jou kant op. Het is gewoon te moeilijk om alle nieuws bij te houden. We weten tegenwoordig alles, maar tegelijkertijd ook helemaal niets.


Het nieuws is meestal ook negatief, hierdoor raken mensen niet geïnteresseerd en voelt het onderwerp al snel niet meer toegankelijk. We krijgen in onze leven al zoveel negativiteit, het is dus best begrijpelijk dat wij als mensen alleen de positieve nieuws willen opnemen. Dus in mijn project wil ik deze negatieve onderwerp graag op een positieve manier naar buiten brengen.


Deze positiviteit wil ik naar buiten doormiddel van een fictie wereld. Een wereld met de belangrijkste elementen van de realiteit, maar waar fantasie en eigen ingeving mogelijk is. Mijn collectie bestaat heel duidelijk uit twee partijen. Ik wil een verhaal laten zien waar twee partijen tegen elkaar vechten, met ieder zijn eigen verhaal en ideologie. De ene partij is de Pigtestors, zij zijn de protesteerders. Ze dragen witte en roze kleding, heldere kleuren, kleuren dat hoop representeren. Ze nemen het op tegen de Blue cerberus, zij spelen de rol van de politie. Ze hebben zwart en donker blauw als kleur. Het moet autoriteit en uniformiteit representeren. Ik wil dat mensen deze wereld kunnen visualiseren en dat ze zelf een ingevingen brengen aan deze wereld. 

FILM 

SHORT STORY