Duurzaamheid en circulariteit

EX-PO STOP FOOD WASTE!

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn eindwerk, de foto-expositie "STOP FOOD WASTE", is een en impactvolle tentoonstelling die het thema voedselverspilling belicht. De expositie is zorgvuldig ingericht met de drie pijlers bewustwording, competentieontwikkeling en gedragsverandering in gedachten. Mijn doel is om de bezoekers bewust te maken van het probleem van voedselverspilling, hen te voorzien van de nodige kennis en vaardigheden en hen te inspireren om hun gedrag te veranderen. Om bewustwording te bevorderen, heb ik een informatiefolder ontwikkeld die de bezoekers voorziet van relevante informatie over voedselverspilling. Deze folder biedt inzicht in de omvang van het probleem, de gevolgen ervan en concrete acties die individuen kunnen ondernemen om verspilling te verminderen. Daarnaast heb ik een 0 waste stappenplan geïntegreerd in de folder. Dit plan bied praktische tips en tricks om voedselverspilling tegen te gaan. Het geeft bezoekers handvatten om bewuster om te gaan met voedsel en creatief gebruik te maken van restjes. Om de boodschap van gedragsverandering te versterken, heb ik een visuele herinnering gecreëerd in de vorm van een sticker. Deze sticker dient, als men hem in op de prullenbak plakt, als een visuele dagelijkse herinnering aan het belang van bewust consumeren en verantwoord omgaan met voedsel. Deze uitkomsten zorgen ervoor dat het een transformerende ervaring voor de bezoekers is, waarbij ze niet alleen worden geconfronteerd met het probleem van voedselverspilling, maar ook worden uitgedaagd om actie te ondernemen.

Artist statement

De foto-expositie STOP FOOD WASTE! biedt een unieke ervaring waarbij bezoekers aan het denken worden gezet en tegelijkertijd informatie en materialen meenemen naar huis die hun gedrag kunnen veranderen. Het is een unieke beleving doordat het bewustzijn creëert rondom een onderwerp waar we ons allemaal weleens schuldig aan maken, maar dat toch vaak vergeten en laten glippen. Door bewustzijn te creëren en mensen te inspireren om hun gedrag aan te passen, draag ik bij aan het verminderen van voedselverspilling en het creëren van een duurzamere toekomst. Mijn specialisme tijdens de realisatie van dit project is mijn vermogen om mensen samen te brengen en mijn omgeving optimaal te benutten bij het ontwerpen van de oplossing. Ik werk nauw samen met relevante partijen zoals fotografen en organisaties als Stichting Samen Tegen Voedselverspilling. Hierdoor wordt een gezamenlijke inspanning geleverd wat leidt tot een breder draagvlak.

Ambities

Over 5 jaar zie ik mijzelf als freelancer mijn eigen vrijheid creëren. Op de korte termijn wil ik gaan reizen en een jaar gaan werken in Australië. Weg van hier en meer proberen in het moment te leven en te genieten van wat voor moois er allemaal te zien is in de wereld. Ik wil mijn creativiteit stimuleren door middel van cursussen te volgen. Ik wil meer met mijn handen gaan werken en zal een hout- en meubilerings cursus volgen. Ik ben waarschijnlijk ook nog steeds actief in de horeca en betrokken bij het organiseren van food evenementen. Hier ligt dan ook nog steeds een grote interesse van mij. Hoewel ik het allemaal waarschijnlijk nog steeds niet weet, ben ik comfortabel met onwetend zijn en ben ik daarnaast toch bezig met het creëren van een stabiele basis voor mezelf.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik ontdekt dat er brede mogelijkheden zijn om mijn interesses te verkennen. De studie heeft me de ruimte gegeven om verschillende vakgebieden te ontdekken en mijn passies te verkennen. Ik heb geleerd hoe ik maatschappelijke thema's kan verbinden met kunst. Dit heeft me geholpen om een dieper begrip te krijgen van de wereld om me heen en hoe ik mijn creativiteit kan inzetten om betekenisvolle boodschappen over te brengen. Tijdens mijn studie heb ik geleerd dat samenwerken essentieel is. Ik heb ervaren dat het delen van ideeën en samenwerken met anderen leidt tot verrijking van mijn creatieve proces en resulteert in betere resultaten. En de studie heeft me geleerd om door te zetten, zelfs wanneer ik geconfronteerd werd met uitdagingen. Ik heb geleerd om obstakels te overwinnen en vol te houden, wat essentieel is voor succes in zowel mijn studie als in het
leven.

Er is mij verteld dat ik dit als doorstudeerder niet hoef te doen.

Er is mij verteld dat ik dit als doorstudeerder niet hoef te doen.