Zorg en welzijn
Diversiteit en inclusiviteit

Evil's Integrity

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Evil's Integrity is een interactief verhaal over vooroordelen, victim blaming, en de negatieve gevolgen van het label 'monster'. Ik heb een oud klassiek monster 'Medusa' gepakt en haar verhaal herverteld in de vorm van een point-and-clickspel. The speler leert over haar leven en kan keuzes maken die het einde van het verhaal beïnvloeden.

Artist statement

Hallooo, ik ben Sasja, een verhaalvertellende mixed-media illustrator, en professioneel fantaseerder. Ik maak graag analoge schilderijen die ik vervolgens in scan, bewerk, en verwerk in digitale projecten. Gouache, inkt, ecoline, acryl, noem maar op. Niks is te gek hier. De combinatie van analoog en digitaal prikkelt mij enorm. Net zowel als grote dynamiek in stilstaand beeld, en grote contrasten zowel in kleurgebruik als in licht-donkerspel.

Ik ben een interactieve verhalenverteller. Om mijn verhalen meer diepgang te kunnen geven, verwerk ik ze graag in een spelvorm. Ik geniet zelf heel erg van interactieve elementen. De immersiviteit die het toevoegt, vind ik heel effectief om een boodschap succesvol over te kunnen brengen.

De onderwerpen waar ik graag mee werk, zijn dan ook dingen die daar veel baat bij hebben. Denk aan onderwerpen zoals onrechtvaardigheid, eenzaamheid, en emoties. Dit is in contrast met mijn stijl, welke zonder de bezwaarde onderwerpen, lief kan overkomen.

Je ziet dit allemaal terug in mijn afstudeerproject ‘Evil’s Integrity’. Mijn doel is om een oud onrechtvaardigheid bestempeld monster te ontmonsteren. Vandaar een interactief verhaal over het klassieke monster Medusa. Een verhaal over vooroordelen, victim blaming, en de kracht van negatieve labels.

Ambities

De komende jaren hoop ik met veel verschillende opdrachten en projecten bezig te kunnen zijn. Ik wil graag verder met het combineren van illustraties en games. Hier haal ik heel veel energie uit. Daarnaast wil ik ook graag bezig zijn met meer editoriaal gerelateerde opdrachten, en het schrijven en verwerken van mijn eigen verhalen in boekvorm.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd tijdens mijn studie is hoe je informatie op een simpele en prikkelende manier kan overbrengen. Dit pas ik ook toe op andere gebieden dan illustratie. Ik wil mezelf ook zeker niet afsluiten voor andere kunststromingen. Ik heb geleerd dat ik heel erg hou van samenwerkingsprojecten, en ben erg enthousiast over mogelijke verschillende dingen die op mijn pad kunnen komen.