Ander thema

Everything I never showed you

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
“Everything I never showed you” geeft een inkijkje in mijn leven en de dingen die ik doe om de wereld leefbaar te houden voor mijzelf als neurodivergent persoon. Ik ben mezelf gaan observeren in dagelijkse situaties. De controle die ik altijd zoek, heb ik losgelaten in mijn maakproces waardoor het werk zeer intuïtief werd en ruimte gaf voor experiment. Het resultaat is een installatie van fysieke objecten, afbeeldingen van gewoontes en video’s van momenten dat ik mijn hoofd tot rust kan brengen.

Artist statement

Ieder mens is anders en zo werken ieders hersenen ook anders. Mensen met autisme blijken een overschot aan synapsen te hebben waardoor wetenschappers denken dat de prikkelverwerking anders gaat dan bij neurotypische mensen. Dit is waarom de wereld voor mij best chaotisch kan zijn. Veel van mijn projecten zijn nauw verbonden met hoe ik me op het moment van maken voelde. De dingen die ik lastig vind, waar ik moeite mee heb, verwerk ik (soms onbewust) in een project om er zo mee om te kunnen gaan en het te begrijpen. Zo heb ik projecten gedaan over herinneringen die je liever wilt vergeten en over wel of niet gezien willen worden. Fotografie is voor mij een manier om onderwerpen te onderzoeken en helemaal uit te pluizen en zo dus grip te krijgen op de wereld om me heen. In mijn werk maak ik vaak gebruik van experiment. De controle die ik zoek in de wereld om me heen laat ik juist los in mijn maakproces. Door veel te proberen en maar gewoon te doen kom ik tot nieuwe ideeën. Uiteindelijk komt alles weer samen door mijn grip te herpakken en het te verwerken tot een gericht werk.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik mijn draai te hebben gevonden in de kunst wereld. Ik zou heel graag aan mijn eigen projecten willen werken en daar alle tijd en ruimte voor hebben.

Geleerd tijdens de studie

Het meest waardevolle dat ik heb geleerd de afgelopen vier jaar is dat ik verder kom door gewoon te doen. Niet teveel nadenken, maar gewoon gaan proberen.