Ander thema

EverGlaze

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Voor mijn afstudeerproject heb ik op voorhand onderzoek gedaan naar verschillende bewerkingstechnieken met als uitgangspunt het materiaal keramiek.

Hierin ben ik tot een techniek gekomen die ‘eigen’ is , van ‘mij’ is en waar ik alle kennis van heb. Dit resulteerde tot een bewerking van van glazuur doormiddel van de
zandstraalmachine.

In de objecten die ik heb gerealiseerd staat het contrast tussen het ambacht en de machinale bewerking centraal, door deze twee te combineren ontstaan er vormen die nooit handmatig tot stand kunnen komen en word er gewerkt met twee uiterste (het kwetsbare van porselein en de kracht van de machine).

Door de kwetsbaarheid van porselein letterlijk tegenover de kracht van de zandstraalmachine te plaatsen, ontstaan er vormen die dit contras tot uiting brengen.

Een groot deel van mijn afstudeerwerk zijn de diverse onderzoeken die ik heb gedaan om tot iets te kunnen komen. Deze onderzoeken hebben mij geholpen om dieper in het materiaal en de techniek te duiken. En hebben bijgedragen aan mijn vaardigheden binnen het vakgebied van keramiek.

Het werk kent diverse toepassingen, zowel functioneel als decoratieve
gebruiksvoorwerpen en kunst.

Artist statement

Mijn liefde voor keramiek vormt de drijvende kracht achter mijn experimenten en verkenningen binnen dit unieke vakgebied. Ik beschouw mezelf eerder als een keramisch onderzoeker dan als een keramist.

Het proces van ontdekking is waar ik veel voldoening uit haal. Telkens wanneer ik me volledig onderdompel in mijn werk, word ik opnieuw verrast door de onverwachte resultaten die voortkomen uit mijn keramische experimenten. Deze nieuwsgierigheid vormt de kern van mijn creatieve proces.

Mijn doel is niet alleen om esthetisch aantrekkelijke objecten te maken, maar ook om bij te dragen aan de vernieuwing van de keramische kunst door mijn eigen techniek.

Ambities

Ik hoop met mijn werk op verschillende plekken te kunnen exposeren en dat ik ze kan verkopen aan publiek.

Mezelf als designer blijven ontwikkelen op diverse vlakken, wie weet met een eigen of gedeeld atelier.

Geleerd tijdens de studie

Binnen de HKU krijg je enorm veel vrijheid, dit kan een uitdaging zijn. Maar na verloop van tijd leer je hier op jouw eigen manier mee te om gaan en deze vrijheid naar je hand te zetten.

Hierdoor ontstaan er eindeloos veel mogelijkheden die je uiteindelijk zelf moet
toepassen. De meest interessante dingen kom je tegen door je grenzen te verleggen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2024 - Artikel in KLEImagazine, publicatie in september - oktober.
2024 - Expositie in de AcademieGallerie (AG)
2023- Cor Unum Design Contest - publieksprijs met mijn spel ‘memory’