Ander thema

Eternal Wanderer: Dualiteit in Indiase Architectuur

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Voor mijn eindexamenwerk heb ik een paleis ontworpen en gemodelleerd volgens de oude Indiase architectuur voor de RPG Eternal Wanderer. Mijn ontwerp onderzoekt hoe een prachtig paleis van veraf, naarmate spelers dichterbij komen, subtiel verandert in een gebouw dat een groeiend gevoel van verderf uitstraalt. Dit effect draagt bij aan het verrijken van de spelerervaring door het verhaal van onze game op een visuele manier te ondersteunen.
Een render uit de 3D software van het lotus paleis. Het model is symmetrisch en modulair opgebouwd.
In mijn concept art kun je goed de verschillen tussen de 2 vormen van het paleis zien. De speler ziet dus pas van dichtbij de 'echte' vorm van het paleis die aangetast en verkleurd is.

Artist statement

Ik ben een 3D artist die zich focust op het ontwerpen van sfeervolle en gestileerde game-omgevingen. Design en creativiteit zijn hierbij mijn bouwstenen, waarbij ik de 3D-software Blender gebruik om mijn kunst tot stand te laten komen.

Voor mijn afstudeerproject heb ik meegewerkt aan de videogame Eternal Wanderer, die zich afspeelt in een oud, fantasierijk India. Hierbij heb ik mijn fascinatie voor architectuur gebruikt om een interessante ontwerpvraag voor mezelf te bedenken, namelijk:

Hoe kan ik een prachtig, Indiaas paleis ontwerpen dat, naarmate je dichterbij komt, de spelers van de game Eternal Wanderer een groeiend gevoel van verderf laat ervaren?

Met mijn afstudeerwerk wil ik mensen laten ervaren hoe iets moois, zoals een elegant paleis, subtiel kan veranderen in iets onheilspellends, zonder dat je het als speler direct doorhebt. Dit effect willen we graag toepassen in onze game Eternal Wanderer, omdat het perfect aansluit bij ons narratief.

Interessant? Kom gerust een praatje met me maken bij Exposure!

Ambities

Ik streef ernaar om een 3D Environment of Prop Artist te worden. Ik hou ervan om 3D-modellen van A tot Z te maken en er kleine scènes mee samen te stellen. Vooral het sculpten en het maken van textures vind ik het leukste om te doen tijdens het proces.

Na mijn studie hoop ik deze vaardigheden in te kunnen zetten bij een (indie) gamestudio of een ander type bedrijf waar ik mijn creativiteit kwijtkan.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens mijn studie aan de HKU is het belang van visueel onderzoek. Vroeger werkte ik vaak zonder referenties of beeldmateriaal, waardoor mijn kunst minder doordacht aanvoelde. De lessen van Stephan en Floris, voormalig HKU-docenten, hebben me enorm geholpen om betere designs te maken en te begrijpen welke ontwerpkeuzes bijdragen aan het bereiken van mijn doelen.