Ander maatschappelijk thema

Essentie van het nachtleven

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Het nachtleven is voor een hoop mensen een vorm van ontspanning en ontsnappen van het dagelijks leven. Even helemaal jezelf zijn of juist even niet.

In de corona periode hebben de nachtclubs een flinke klap gekregen, een hoop zijn er aan onderdoor gegaan en andere hebben op creatieve manieren hun hoofd boven water kunnen houden.

Daarom wil ik met mijn project de essentie van het nachtleven benadrukken, waarom is het zo belangrijk en wat zijn de essenties die het zo mooi maken?

In mijn installatie maak ik gebruik van posters, spokenword, audio en videomapping. Hiermee wil ik laten zien wat het nachtleven voor mij betekend. Door een verteld verhaal met intense geluiden hoop ik dat je het gevoel krijgt in mijn nachtleven te staan. Mijn nachtleven dat vrij is, soms een beetje guur en duister maar vooral ontzettend leuk en ontspannend.
Aftermovie van de eindexpositie in maart. GELUID AAN.

Artist statement

Tijdens mijn afstudeerjaar heb ik laten zien dat ik een maker ben die een boodschap kan overbrengen. Dit kan ik doen doormiddel van installaties, audio visueel, of in een architectonisch of interieur ontwerp.

Ambities

Bureau’s zoals TANK Amsterdam, Standard Studio, Concrete Amsterdam en Dieter van Velpen zijn bedrijven waar ik uiteindelijk graag zou willen werken. Ze hebben zowel residentiele projecten als retail, workspaces en hospitality. Deze afwisseling vind ik zelf erg leuk en genoot ik erg van tijdens mijn stage bij Standard Studio. Uiteindelijk zou ik zelf ook een bedrijf willen opzetten die zich vooral op dit soort projecten richt. Daarnaast wil ik misschien de master interior architecture hebben afgerond.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb vooral een hands-on mentaliteit gekregen. Niet wachten tot je een plan heb maar gewoon beginnen met ontwerpen. Ook ben ik veel meer out-of-the-box gaan ontwerpen, dit zie ik terug in mijn ontwerpen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Essentie van het Nachtleven is te zien bij:
Springplank Kunstroute - 31 augustus t/m 4 September 2022
OPEN essentie van het nachtleven @deHelling - datum nog niet bekend.

project omschrijving

In dit reflectie verslag komt naar voren waar mijn fascinatie vandaan komt voor dit project, mijn inspiratie bronnen, process en uitgangspunten