The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Welkom bij Escape Trendforecast - In deze editie belicht ik twee megatrends. In een tijd waar we bijna geen grip hebben op de snelle microtrends, bieden deze twee megatrends handvaten om het grotere plaatje te zien.

Deze twee megatrends, op het eerste gezicht elkaars tegenpolen, delen echter een gemeenschappelijke boodschap: een ontsnapping uit het alledaagse leven. We dompelen ons onder in zowel maatschappelijke als modetrends die deze beweging kenmerken.

Dit boek komt voort uit mijn passie voor trendforecasting, mijn nieuwsgierigheid naar de oorsprong van verlangens en behoeften van vandaag de dag en in de toekomst. En mijn liefde voor mode, wat voor mij staat voor een geweldige en krachtige combinatie van kunst, voortdurende verandering en een vertaling van een grotere beweging. Escape is mijn manier om deze passie en interesse te delen. Het is mijn missie om door middel van dit magazine te informeren en te inspireren op het gebied van deze trends.

Bij het ontwikkelen van dit trendmagazine heb ik mijn intuïtie en visie centraal gesteld. Dit heb ik visueel tot uiting gebracht, inclusief mijn eigen fotografie die ruimte biedt voor creativiteit, de trend richting geeft en toch mijn kenmerkende rustige uitstraling en minimalisme behoudt.

Naast mijn liefde voor trendforecasting en mode heb ik al sinds mijn jeugd een fascinatie voor magazines. In een tijd vol digitale producten geloof ik in de waarde van een fysiek product dat je kunt vasthouden, ruiken en voelen. Dit magazine biedt een tastbare plek, een bron inspiratie. Ontsnap aan het dagelijks leven en dompel je onder in de toekomst!

Artist statement

Welkom in de wereld van ESCAPE, mijn afstudeerproject!
In mijn onderzoek belicht ik twee op het eerste gezicht tegenstrijdige megatrends: Rooted en Dreamscape die een gemeenschappelijke boodschap delen: een ontsnapping uit het alledaagse leven.

Als “Creative trendforecaster” ben ik niet alleen iemand die trends identificeert en analyseert, maar ook actief bijdraagt aan het vormgeven en creëren van deze trends. Ik ga verder dan alleen voorspellen; ik neem een actieve rol
in het ontwikkelen van innovatieve concepten, ideeën en visuele representaties die de trends weerspiegelen.

Ik neem je mee op een reis door zowel maatschappelijke als modetrends die deze beweging kenmerken. ESCAPE is meer dan een trendforecast; het is een visuele beleving waarin intuïtie en visie samenkomen.

Ontsnap aan het dagelijks leven en dompel je onder in de toekomst!

Ambities

Volgend jaar kijk ik ernaar uit om mijn master in grafisch design af te ronden, met deze master wil ik mijn grafische vaardigheden naar een hoger niveau tillen. Mijn doel is om binnen vijf jaar een baan te vinden waar ik mijn passie voor mode, grafisch ontwerp en trendforecasting kan combineren. Ik kijk ernaar uit om alles wat ik de afgelopen vier jaar heb geleerd, en wat ik komend jaar nog zal leren, toe te passen in mijn toekomstige werk!

Geleerd tijdens de studie

In de afgelopen vier jaar heb ik mijn creativiteit en eigen stijl kunnen verkennen en verder ontwikkelen. Tijdens mijn studie heb ik mijn diverse interesses in mode, grafisch ontwerp en trendforecasting kunnen combineren, wat heeft geleid tot het ontwikkelen van verschillende vaardigheden. Mijn stage bij de trendafdeling van de Bijenkorf was een waardevolle ervaring, waar ik veel heb geleerd over het analyseren en toepassen van trends.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

.