Animation
Audiovisual Media
Ander thema

ERA

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
"ERA" is een korte animatiefilm die het gevoel van verloren liefde verkent, de film weeft tussen heden en verleden, waarbij flashbacks de kijkers meenemen naar nostalgische momenten in een liefdesrelatie. Het loslaten van het verleden en het accepteren van de realiteit vormen de kern van het verhaal.

De film maakt gebruik van hybride animatie, een combinatie van 2D (Zerimo Gerritsen) en 3D (Boris Bouwmeester) animatietechnieken. Doormiddel van subtiele verhaalvertelling en voornamelijk gebruik te maken van sfeershots probeert de film een herkenbaar gevoel op te wekken bij de kijker.

Artist statement

Voor mij staat het versterken van verhalen door compositie en belichting centraal. Ik ben ervan overtuigd dat deze elementen de essentie en geloofwaardigheid van een omgeving of object in een verhaal kunnen versterken, waardoor de kijker wordt meegevoerd in de boodschap die ik wil overbrengen.

Daarnaast besteed ik veel aandacht aan detail, omdat ik geloof dat dit de kijker nog meer in staat stelt om de door mij gecreëerde wereld tot leven te zien komen.

Ambities

Tijdens mijn stage bij Onesal in Tokyo ontdekte ik dat ik na mijn studie graag enkele jaren ervaring wil opdoen in een studio. Het werken in een team waar iedereen gelijkgestemd is en zich inzet voor het beste resultaat, sprak me enorm aan. Deze ervaring deed me ook beseffen dat leven in het buitenland me sterk aanspreekt. Ik hoop mijn persoonlijke en creatieve ontwikkeling voort te zetten in een zowel nationale als internationale omgeving.

Geleerd tijdens de studie

Het gevoel dat je vanbinnen ervaart wanneer iets visueel aantrekkelijk is of een emotie oproept, heeft een reden. Het is essentieel om jezelf af te vragen waarom dit gevoel ontstaat. Op die manier vergroot je niet alleen je zelfinzicht, maar begrijp je ook beter de betekenis achter het beeld en kun je je volgende keuzes in het proces duidelijker bepalen.

Na het volgen van mijn intuïtie stel ik altijd de vraag, waarom heb ik deze keuze gemaakt?