The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
"ERA" is een korte hybride animatiefilm die het gevoel van verloren liefde verkent. De film weeft tussen heden en verleden, waarbij flashbacks de kijkers meenemen naar nostalgische momenten in een relatie. Het loslaten van het verleden en het accepteren van de realiteit vormen de kern van het verhaal.

De film maakt gebruik van hybride animatie, een combinatie van 2D en 3D animatietechnieken waarbij ik verantwoordelijk ben voor alle 2D animatie en Boris Bouwmeester verantwoordelijk is voor alle 3D animatie. De film is naast het verhaal dat we willen vertellen dus ook een groot stijlexperiment waarin we hebben geprobeerd twee unieke animatierichtingen met elkaar te verbinden.
2D workflow
Character Designs van de twee personages in de film.

Artist statement

Ik heb altijd al een liefde voor 2D animatie gehad. Ik vind dat er iets magisch is aan het maakproces. Elke lijn, elke vorm, elke stijlkeuze die je maakt, is iets dat vanuit je eigen hand gezet is. En deze samenloop van verschillende keuzes en experimenten kunnen leiden dat je publiek compleet verbonden kan raken met een verhaal of wereld die je gemaakt hebt. Sommige mensen denken dat 2D animatie nog steeds iets is voor kinderen, maar ik ben ontzettend blij dat steeds meer mensen beseffen dat het een medium is dat volwassen thema’s kan dragen. Het kan je shockeren, het kan je blij of boos maken en het kan je diep ontroeren. Deze diepe connectie die mensen tegenwoordig hebben met 2D animatie is de reden waarom ik dit beroep met liefde wil beoefenen.

Ambities

Tijdens het oriënteren binnen en rondom het vak animatie merk ik dat zoveel aspecten van het vak leuk vindt om te doen. Het werken met getalenteerde mensen, iemands ideeën of verhaal verwerkelijken naar iets wat ze visueel in gedachten hadden, het creatief pingpongen met een collega over hoe iets wel of niet werkt, het leren van elkaars werkmethodes en het aanvullen van iemands visie zijn dingen waar ik als maker zoveel plezier uit haal. En ik hoop dat ik dit kan voortzetten in het werkveld. Mijn droom is om aan diverse projecten te kunnen bijdragen. Dat kunnen animatiefilms zijn, maar ook games of muziekvideo’s bijvoorbeeld. Het kan onder een vast contract zijn of voor verschillende opdrachtgevers als freelancer. Als mensen met wie ik werk genoeg geloven in een project, dan is dat alles wat ik kan vragen.

Ook zou ik meer van mijn eigen verhalen en ideeën vormgeven en delen met de rest van de wereld en andere makers willen helpen door mijn bevindingen met ze te delen.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens de studie ben ik niet alleen achter sterke en zwakke punten zijn, maar ook wat ik zelf enorm leuk vind om te doen. En dat zijn dus niet alleen dingen waar ik altijd even goed in ben. En dat is oké! Vroeger probeerde ik problemen en moeilijkheden tijdens het maakproces zoveel mogelijk te vermijden, mijn perfectionisme weerhield me ervan om nieuwe dingen uit te proberen, ik was bang om te falen. Maar nu zie ik elk obstakel als een nieuwe uitdaging. “Wat zou er gebeuren als ik dit doe?”, “Wat nou als ik dit hier overheen zet?” het voelt bijna als het oplossen van een puzzel, maar eentje waar mijn eigen illustratie op staat. Naast het creatieve aspect, hecht ik veel waarde aan hoe ik nu naar mezelf kijk binnen animatie, door zelfreflectie en bewuster keuzes te maken heb ik meer grip gekregen over wie ik ben als maker en wat mijn ambities zijn.