The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Als we naar de gebouwen om ons heen kijken, zien we vaak niet wat er aan de binnenkan gebeurt. Het is een gesloten schil, als een gordijn achter een raam om de inkijk te beperken. Waarom zetten we een architectonisch ontwerp niet zo in dat het een verhaal kan vertellen. Vanuit mijn perspectief als grafisch ontwerper heb ik onderzocht hoe een ruimtelijk ontwerp, gericht op een museumgebouw, ingezet kan worden als een medium, de verteller van een verhaal. Door het ontwerpen van een entree als introductie op de nieuwe locatie van het Design Museum Den Bosch, laat ik de mensen kennis maken met het toekomstige museum. Een ontwerp dat eerst op zichzelf staat, maar later onderdeel wordt van het museum.

Artist statement

Een verbinder tussen de disciplines grafisch ontwerp en interieurarchitectuur. Vanuit mijn perspectief als grafisch ontwerper onderzoek en ontwerp ik ruimte en hoe deze ruimte een verhaal kan vertellen. Door vormonderzoek en de deductie van vorm, onderzoek ik de waarde en hoe deze ruimte kan duiden.

Ambities

Als interdisciplinaire ontwerper verhalen vertellen door middel van ruimte. Een ervaring creëren, een verhaal dat verder gaat dan alleen tekst en beeld.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens de master heb ik geleerd heel erg bij jezelf te blijven en je eigen interesses in te zetten. Vooral in opdrachten de insteek te vinden die bij jou past en waar je enthousiast van wordt. Plezier hebben in het maken waardoor dit terug te zien is in het eindresultaat.

Er was eens...

Een onderzoek naar de communicatieve waarde van architectuur met de focus op musea.

Niet van toepassing

Niet van toepassing