Ander thema

EntangledNature

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Met EN reis je vanuit de stad naar het bos, een spannende ontspanning en een moment voor zelfreflectie. Je wordt onderdeel van de cirkel, je stapt je oude leven uit en wordt zelf onderdeel van het bodemleven, het natuurlijke netwerk. Met elke stap groeit het gevoel van verbondenheid, met boomwortels, mycelium, micro-organismen en het leven zelf. Alle onderliggende patronen en onbewuste processen die zich in het duister afspelen krijgen in EntangledNature de aandacht. Het is de verbeelding van een pad wat voor iedereen anders in, je gaat de diepte in waar je jezelf tegen komt en de verborgen delen van jouw ware natuur zichtbaar worden. Deze weg is niet altijd makkelijk, maar om te groter te groeien heb je wortels nodig die nog veel dieper gaan.

Artist statement

Ik ben wat ik maak en ik maak wat ik ben. Dat is constant in beweging, ik ga mee met de flow van het leven. Ik laat de creativiteit door mij heen stromen, en probeer de ideeën die ik heb te eren door ze hun vorm te geven. Wat mijn werk uniek maakt is dat het rechtstreeks uit mij komt en ik alleen maar het zichtbaar hoef te maken door het te tekenen. Het is mijn manier om alles wat zie, voel en denk te uiten. Het voelt als iets zo natuurlijks, net als ademen, het gaat vanzelf. Pas als je er te veel over na gaat denken moet je er meer moeite voor doen. Zo werkt het bij mij ook bij mijn creatieve proces. Ik ben meer dan alleen een kunstenaar, ik zie mezelf ook als iemand die openstaat om haar hele wezen te belichamen en daarmee anderen die daar nog moeite mee hebben in te begeleiden en ik mensen echt raak door mijn pure zelf te zijn.

Ambitions

Ik wil mij nog verder ontwikkelen door meer ervaring op te doen in werkvelden die mij boeien, in de vorm van stages en/of cursussen. Ik zou het gaaf vinden om onderdeel te zijn van een collectief waar ik mij thuis kan voelen om volledig mezelf te zijn, en de ruimte te hebben om te maken wat gemaakt wil worden. Ik droom ook over het oprichten van een eigen onderneming in de vorm van een groep, een cirkel waarin ik mensen die ruimte geef en waarmee ik mijn roeping kan vervullen. Dat voelt nu als het helpen en begeleiden van anderen op hun unieke levenspad, en het belichamen van hun ware zelf. Werk op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en spirituele transformatie, heling en embodiment voelt als iets waar ik een positieve impact mee kan maken. Voor mezelf en voor het grotere geheel. Voor nu sta ik open voor alles wat op mijn pad komt wat voelt als een stapje dichter bij deze ambities.

Learned during the studies

Ik heb geleerd om als eerste uit mezelf en voor mezelf te maken, niet om anderen te pleasen. Ik zie het belang van volledig achter je eigen werk staan, en daarom kies ik om projecten aan te gaan die mij echt interesseren en probeer ik mij niet te veel druk te maken wat de rest van de wereld ervan vindt. Ook zie ik het proces als het belangrijkste, en gebruik ik het om ermee uitgedaagd te worden en te werken aan mijn eigen persoonlijke leerdoelen. Ik vertrouw meer op mijn eigen kunnen, omdat ik zoveel gemaakt en gedaan heb, ook vaak gefaald heb. Dat heeft mij een sterker persoon gemaakt. Ik weet nu dat ik meer kan, meer in me heb dan ik dacht.

List of publications / exhibitions / prices / concerts / shows etc.

Een animatie voor twee voor twaalf (https://youtu.be/OFKYB_g59d8). A Corpse Perdu, onderdeel van de publicatie tijdens het mediaproject Mark Your Territory.