Ander thema

Enkeltje Andersland

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Binnen mijn afstudeerwerk neem ik het publiek mee op ruimtemissie naar de aarde, in een onderzoek naar onze eigen realiteit. Door binnen deze missie anders naar onze omgeving te leren kijken wil ik een start maken om de monotonie van het dagelijks bestaan te doen doorbreken, en zo een blik te geven op de vele mogelijkheden van verwondering binnen onze eigen wereld. Zo kunnen we de oneindige drang van ontsnapping naar andere werelden verminderen en de pracht van onze eigen omgeving weer in acht gaan nemen. De basis van dit project is dan ook niet het opleggen van een standpunt, maar een inzicht geven in de mogelijke verandering om je eigen realiteit meer kleur te brengen.

Artist statement

Onbekende mogelijkheden mogen onthuld worden. Dat is waar ik voor ga! Ik omschrijf mezelf graag als iemand die van alles wat af wil weten en open staat voor het onbekende. Iemand die zich constant bezig houdt met het ontdekken van nieuwe dingen en dit met veel plezier doet. Mijn werk omvat vaak interactieve ervaringen waarin een mix van analoog en digitaal samen komt. Door deze interdisciplinaire en onderzoekende houding ben ik dan ook breed inzetbaar.

Ambities

Als ik aan de toekomst denk, hoop ik werkzaam te zijn binnen de Leisure industrie waar ik mee mag werken aan het creëren van vele mooie werelden. Ook hoop ik een balans te hebben gevonden om het digitale en analoge ontwerpproces binnen het werkveld met elkaar te combineren en zo mijn kennis nog verder uit te mogen breiden.

Geleerd tijdens de studie

“Wees niet te bang om nieuwe dingen te starten.” Dat is het belangrijkste dat ik tijdens mijn studie heb mogen ontdekken. De afgelopen 4 jaar heb ik kennis mogen maken met een heleboel disciplines en verschillende media, die allemaal hun eigen kracht bevatten. Door open te staan voor dit alles heb ik een mentaliteit ontwikkeld om te blijven ontdekken. Deze werkwijze neem ik dan ook zeker mee in het leven na de academie.