Ander maatschappelijk thema

Emil Klomberg Final Exam

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Zowel mijn liefde voor groovemuziek als voor jazz wil ik met jullie delen. Het wordt een avond vol met composities van mijn hand. Om te beginnen met KRONOLOGICAL, waarmee we een mengelmoes van elektronisch, groove- en jazzmuziek maken. Invloeden van Yussef Dayes, Robert Glasper, Herbie Hancock etc. zullen in het eerste gedeelte van mijn eindexamen vooral duidelijk naar voren komen.
Het tweede gedeelte zal bestaan uit soulvolle funk stukken, die ik zal gaan spelen met mijn muzikale vrienden Eric Guinée, Stan Verstegen en Marlon Pichel. Hierin is veel invloed te horen uit de oude Stax platen, maar ook de nieuwere bands zoals onder andere de Scary Pockets.

Artist statement

Ik ben altijd op zoek geweest naar een mengelmoes van stijlen. De funk/soul die duidelijk naar voren komt, maar ook de jazzkant die zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Ambities

Ik wil zo veel mogelijk inzetten op het live spelen. Dit wil ik veel verschillende projecten gaan doen. Daarnaast ben ik van plan mij verder in het produceren te verdiepen om uiteindelijk mijn eigen producties te kunnen maken, maar ook andere te kunnen voorzien van producties.

Geleerd tijdens de studie

Op een speelse manier de stof die je mee krijgt tot je nemen. In het hele muziekidioom valt veel te leren, maar ik heb gemerkt dat ik het pas echt tot mij kon nemen toen ik leerde er op een speelse wijze mee om te gaan.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

- 27 mei gala Utrecht Bolsjewiek KRONLOGICAL
- 21 juni final exam BIRD Rotterdam
- 28 juni Final exam k1.08