The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn eindwerk bestaat uit een serie schilderijen waarin de aanwezigheid van God centraal staat. Ik put inspiratie uit oude familiefoto's, filmpjes, Bijbelteksten en folkloristische patronen, die een ode brengen aan mijn afkomst. Door deze patronen en beelden, samen met de Bijbelteksten druk ik de liefde van God uit die ik dagelijks in mijn leven ervaar. Elk schilderij is een samensmelting van geloof, cultuur en persoonlijke expressie, waarbij de subtiele aanwezigheid van God en mijn culturele roots in harmonie samenkomen.

Artist statement

Mijn kunst is niet alleen een expressie van mijn diepste fascinaties, maar ook een uitnodiging om de schoonheid van het leven te vieren en Gods liefde te laten schijnen door alles wat ik ben en doe. Geworteld in mijn geloof en mijn afkomst, vind ik vreugde in het delen van mijn passie met anderen.
Met elke penseelstreek, elke textuur en elk detail in mijn werk strek ik mij uit naar de Hemel, en nodig ik anderen uit om mee te reizen. Mijn kunst ademt liefde, waar kleine wonderen en een warme gloed te ontdekken zijn.
Als kunstenaar en docent bewandel ik een pad waar mijn geloof en mijn creativiteit samenkomen, en waar ik Gods liefde wil laten zien door mijn hele leven heen. Mijn Slowaakse erfgoed vormt de basis van mijn artistieke inspiratie, terwijl mijn toekomstige dromen en doelen worden gevormd door de verbinding met mijn Schepper.
Door mijn kunst en mijn rol als docent wil ik een licht zijn dat anderen de weg wijst naar Gods onvoorwaardelijke liefde en genade. Mijn kunst is een voortdurende ontdekkingstocht, een reis naar de balans tussen mijn eigen verhaal en het verhaal van Gods liefde voor de wereld.

Ambities

Over vijf jaar zie ik mezelf als een kunstenaar en docent die haar visie op kunst verder heeft uitgediept en verfijnd. Mijn ambitie is om drie dagen per week les te geven, waarbij ik mijn passie voor kunst kan delen en anderen kan inspireren om hun creativiteit te ontdekken en te ontwikkelen. De overige dagen wil ik wijden aan het creëren van kunst in mijn eigen studio, waar ik mijn fascinaties kan verkennen en uitdrukken.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik geleerd dat een belangrijk aspect van mijn ontwikkeling het omarmen van experimenteren is, en het durven uitstappen uit mijn comfortzone. Het is essentieel om nieuwe technieken, materialen en ideeën te verkennen, zelfs als dat betekent dat ik me ongemakkelijk voel of onzeker ben.
Tegelijkertijd heb ik ook geleerd hoe belangrijk het is om trouw te blijven aan mezelf en achter mijn ideeën te staan. Terwijl ik experimenteer en nieuwe terreinen verken, is het belangrijk om mijn eigen stem en visie te behouden. Dit betekent dat ik mijn intuïtie volg en authentiek blijf, zelfs als ik uit mijn comfortzone stap.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Puberexpo - 2023
Kunst op sokken - 2023