Ander thema

Embodied

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
“Embodied” - collectie tapijten, metaforische weergave van het lichaam.

Deze collectie tapijten zijn ontworpen om de conventionele vormen van het menselijk lichaam te laten ‘ont-lichamen’ en vervolgens opnieuw te definiëren en tastbaar te maken. Door gebruik te maken van de techniek om collages te combineren met vervolgens kleuren te vervormen in negatief, ontstaan er een nieuwe onvoorspelbare vormen en kleurencombinaties die het lichaam symboliseren. Dit perspectief benadrukt het belang van het terugkeren naar het lichaam te midden van de drukte van het moderne leven, waarin mensen vaak in hun eigen gedachten en hoofd gevangen zitten. Wol als zacht en comfortabel materiaal voor tastbare ervaring. Kleur vervormd in negatief voor visuele impact. Met “embodied” nodig ik uit tot verkenning van zowel textuur als visuele elementen. Deze verfrissende benadering zoekt naar een balans tussen mentale en fysieke aspecten van ons bestaan.

Artist statement

Mijn werk wordt gedreven door mijn unieke kijk op het dagelijks leven, waarbij mijn eigen ervaringen en emoties centraal staan. Als ontwerpster werk ik intuïtief, geleid door mijn zintuigen en gevoelens.
Mijn ontwerpproces begint met analoge creaties, waarin ik mijn gedachtegang en emotionele waarneming visualiseer. Deze creaties worden vervolgens getransformeerd naar een digitale vorm met behulp van een scanner. Door het samenvoegen van deze twee tegenstrijdige elementen en het omzetten naar een ander materiaal, ontstaat er gelaagdheid en een dieper concept.
Ik streef ernaar om herkenbare scenario's te creëren die voor meerdere interpretaties vatbaar zijn. Hierdoor worden toeschouwers uitgenodigd om meer waarheden te ontdekken dan alleen hun eigen perspectief. Mijn doel is om mensen die mijn kunst waarnemen te laten zien hoe ik de wereld ervaar om hen vervolgens te inspireren anders naar de wereld te kijken en om een dialoog tussen verschillende perspectieven aan te moedigen.
Met mijn werk wil ik een brug slaan tussen mijn eigen generatie en anderen. Ik wil een visuele en emotionele ervaring bieden die resoneert met mensen van verschillende achtergronden. Door middel van mijn artistieke expressie hoop ik een positieve impact te hebben, inzicht te bieden en de mogelijkheid te creëren voor een diepere verbinding met de wereld om ons heen.

Ambities

Ik wil graag mijn basisschooljuf bedanken dat ze mij zo heeft ontmoedigd waardoor ik via een omweg nu een Bachelor Degree heb behaald.

Studeren laat je experimenteren maar ook heel serieus nadenken over de toekomst en wat er na de academie komt. Door in mijn studie jaren op veel verschillende werkplekken beland te zijn, is mijn kennismapje die ik meeneem al aardig gevuld.

Nu is het tijd om eerst een jaar langzamerhand het werkveld in te komen, en daarna zou ik mij heel graag willen verdiepen en specialiseren in knitwear programmeur. Daarnaast wil ik blijven tuften voor eigen projecten. Op het moment droom ik van het opzetten van een eigen atelier waarin ik mijn tapijten tentoonstel en kan verkopen.

Geleerd tijdens de studie

In de laatste vier jaar heb ik een klik gevonden met een terugkomend materiaal, namelijk textiel. Ik heb geleerd om op verschillende manieren naar textiel te kijken en elke keer weer een nieuwe ambacht, die te koppelen is aan het brede onderwerp textiel, te ontdekken. Ik wist nu na vier jaar het gevoel van experimenteren dat dit iets zou zijn waar ik een langere periode mee bezig kon zijn.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2021: Movable’s, Academiegalerie (AG), Utrecht
2021: Zoom in Zoom out, online group exposition, Utrecht
2019: Graduation Exhibition Museum Arnhem, Arnhem
2018: Children’s Book Andersom, Rozet, Arnhem
2017: Performance Milkshake (Bas Kosters Studio), Amsterdam
2017: Amsterdam Fashion Week (Bas Kosters Studio), Amsterdam