Duurzaamheid en circulariteit

Ekstera

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Ekstera is een initiatief dat duurzame mode promoot door kledingruilevenementen te combineren met creatieve en educatieve randprogrammering. Door maandelijkse evenementen in Leiden te organiseren, biedt Ekstera studenten een sociaal, leuk en milieuvriendelijk alternatief voor traditioneel winkelen. Het initiatief creëert bewustwording over de mode-industrie en stimuleert duurzaam koopgedrag. Door consistentie in marketing en een sterke gemeenschapsfocus, groeit Ekstera hopelijk uit tot een beweging die bijdraagt aan een circulaire economie.

Artist statement

In een tijd waarin de vraag naar fast fashion blijft groeien en de sociale normen rondom kledingconsumptie steeds verder dalen, biedt Ekstera een innovatief en effectief alternatief. Door kledingruilen, creatieve randprogrammering en educatieve elementen te combineren, worden mensen op een vermakelijke manier bewust gemaakt van hun consumptie gedrag.

Ambities

Over vijf jaar wil ik nog meer mensen bewust laten worden van hun consumptiegedrag en kennis verspreiden over de kledingindustrie.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is dat je klein kan beginnen bij het oplossen van een wereldprobleem.