Ander thema

Einduitvoering Tim Luyten

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In dit programma komen mijn verschillende muzikale projecten samen. Met het Mick Jansen Trio speel ik drie jazz-fusion composities van Mick, waaraan ik heb bijgedragen als bassist. Met mijn band FLÖ speel ik drie funky popnummers van ons recent uitgebrachte album. Daarnaast ik met Paravision drie eigen composities die op dit examen voor het eerst live worden uitgevoerd. In deze composities komt mijn liefde voor artistieke rockmuziek duidelijk naar voren.

Artist statement

'Bassist, Arranger & Educator': Als bassist speel ik in verschillende bezettingen en stijlen (Funk, Fusion, Pop, Rock). Ik kan technisch veeleisende partijen spelen, maar ik vind het net zo leuk om een simpele groove te nailen. Als arrangeur heb ik ervaring met het schrijven voor blazers en strijkers, en als docent help ik mijn studenten met veel plezier verder in hun muzikale ambities.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik voor mezelf een naam gemaakt te hebben als betrouwbare sessiemuzikant en als ervaren songwriter/arrangeur. Ik wil blijven spelen met mijn vaste bands en blijven werken aan nieuwe muziek.

Geleerd tijdens de studie

Het is belangrijk om goed samen te werken met anderen. Mensen moeten weten dat je betrouwbaar en goed voorbereid bent, dan zal je netwerk vanzelf groeien. Zorg dat je je eigen stijl vindt en werk aan een goede stage presence!

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

- Jazzalike live op Zwarte Cross 2024, Paaspop 2024, Haarlem Jazz 2024, Koningsdag Neude 2024
- FLÖ: Album 'Aligned' (2024), EP 'Transit' (2022)
- Mick Jansen Trio: Album 'Excursion Time' (2024)