Ander thema

eindexamenconcert bachelor Tina Draadjer

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Voor mijn eindexamen heb ik een divers programma uitgekozen:
* Bach largo & allegro assai
* Schubert sonate in A major; deel 1 + 2
* Prokofiev 1ste vioolconcert (deel 1)
* Poeme van Chausson
* Oh them rats is mean in my kitchen - van Hartke
Het is een flink programma om te spelen, maar heel goed om veel verschillende stijlen en kleuren te laten horen.

Artist statement

Sinds mijn 9de speel ik klassiek viool, door de jaren heb ik in veel orkesten en ensembles gespeeld en maak dan ook het allerliefste kamermuziek met andere musici. Hier kan ik veel vrijheid en muzikaliteit in kwijt. Er zijn veel dingen binnen de muziek waar ik graag veel tijd aan besteed; experimenteren met verschillende stijlen, kamermuziek, orkesten, solo (met name Bach) en lesgeven.

Ambities

Over 5 jaar wil ik graag een baan hebben in een goed orkest en daarnaast een leerlingen klas hebben. Aankomende 2 jaar ga ik mijn master en veel audities doen voor een baan of een academy. Het liefst zou ik ook een vast ensemble willen en daarmee veel concerten geven en touren, binnen en buiten Nederland.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is om zelf veel initiatief te nemen, hard werken, doelen stellen, genieten en open staan om te leren en groeien.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Hier een aantal masterclasses, cursussen, concoursen;
- Masterclasses van oa. : Ton Koopman, Paolo Giacometti, Tosca Opdam, Gregor Sigl, Anna Zassimova, Antoinette Lohmann, Wolfgang Schröder, Angel Gimeno en Quirine Viersen.
- Cursussen ; Summeracademy Remixensemble in Porto – Kloster Schöntal – Ftan – kamermuziekfestival Groningen.
- Orkesten en ensembles; Fancy Fiddlers, jeugdorkest Nederland, Britten en veel kamermuziekensembles.
- Concoursen ; Haydn festival (1ste prijs) – Prinses Christina concours (2de prijs) – Iordens viooldagen – 2de prijs.

De invloed van muziek op dementie

Met mijn scriptie doe ik onderzoek naar de werking van muziek bij mensen die met dementie (Alzheimer) te maken hebben. Meerdere malen heb ik concerten in bejaardentehuizen gegeven, vaak was er dan ook publiek aanwezig waarbij een aantal mensen zich al in een ver stadium van dementie bevonden. Wanneer we dan ‘bekende’ muziek (van vroeger) gingen spelen, dan zag je herkenning. Mijn onderzoek gaat over hoe dat mogelijk is en hoe dat in het brein werkt.

kindervoorstelling

Voor mijn keuzeruimte heb ik met mijn duo en een regisseur een kindervoorstelling gemaakt en deze op basisscholen tentoongesteld. We hebben hierbij het verhaal van een sprookje gebruikt, een decors gemaakt (wat we goed kunnen meenemen), kostuums gemaakt, acteerlessen gehad, en bijpassende muziek uitgezocht. Om er een compleet sprookje van te maken!