Artistieke prestatie

Eindexamen Jan Lobée + Constellation Collective

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In mijn eindexamen ga ik je laten horen waar ik de laatste 4 jaar aan heb gewerkt. Het concert bestaat uit twee delen. In het eerste deel speel ik met een jazzcombo verschillende tunes van mijn favoriete saxofonisten. Onder andere Joshua Redman en Kenny Garrett komen voorbij. In het tweede deel speel ik met mijn band 'Constellation Collective'. Deze band heb ik in mijn 4e jaar gevormd, en hiermee speel ik mijn eigen muziek, wat te omschrijven is als moderne atmosferische jazz, met inspiratie uit Europese en Nordic Jazz.

Artist statement

Ik laat me graag inspireren door verschillende stijlen en sferen. Ik ben jazzliefhebber, maar luister ook graag naar hip-hop, r&b en electronische muziek. Door deze invloeden met elkaar te combineren ontstaat er een uniek geluid, wat helemaal van mij is. Daarnaast vind ik vrijheid en interactie in de muziek belangrijk, wat voor verrassingen en onverwachte wendingen zorgt.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik veel bezig te zijn met verschillende eigen projecten. Daarbij wil ik de muzikale stijlen ver uiteen laten lopen, van moderne experimentele jazz tot soul, funk, hip-hop en r&b. Creativiteit en vernieuwing zijn mijn voornaamste drijfveren.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb geleerd nieuwsgierig te zijn naar nieuwe dingen, en er eerst eens goed in te duiken voordat je een oordeel vormt. Door nieuwsgierig te blijven en mijn oren open te houden ben ik een veelzijdige saxofonist geworden. Ook heb ik geleerd hoeveel je kunt bereiken met gedisciplineerd werken aan iets, of het nou muziek schrijven of saxofoon spelen is, door ergens regelmatig gefocust aan te werken kun je enorm veel leren.