Inclusie en diversiteit

EGORITME

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Op een clubavond proberen verschillende karakters hun eenzaamheid te lessen.

Artist statement

Als filmmaker (scenario schrijver en regisseur) wil ik mijn belevingswereld delen met de kijker. Om de kijker in deze belevingswereld te krijgen vind ik het belangrijk dat deze wereld sferisch klopt, de sfeer is daarom ook altijd het uitgangspunt voor mijn films. Deze sfeer probeer ik zo gedetailleerd mogelijk te uiten doormiddel van art, kleuren, cameravoering, licht, muziek en de gelaatstrekken van de acteurs. Ik vind het interessant om vanuit een poëtisch en surrealistisch perspectief een harde realiteit te benaderen. Deze harde realiteit moet voor mij een maatschappelijke relevantie bevatten, waarbij het poëtische en surrealistische perspectief de eigenzinnigheid van de maker moet laat zien. Vaak voel ik mij onbegrepen wat zorgt voor een gevoel van eenzaamheid. Ik ben er dit jaar achtergekomen dat dit ook grotendeels de reden is waarom ik film maak. Hoe ik naar de wereld kijk is voor mij een groot gedeelte van mijn identiteit en daarom wil ik deze belevingswereld delen met anderen, om me begrepen (en minder eenzaam) te voelen. Deze thema’s als ‘eenzaamheid’ en ‘onbegrip’ komen vaker terug in mijn films, omdat dit diep gelinkt is met mijn intentie van maken. Zo is dit ook de rode draad in mijn afstudeerfilm EGORITME. Voor de hoofdrollen van de film ging ik opzoek naar verschillende mensen die ook met deze thema’s worstelden, met name uit sociale minderheidsgroepen.
De personages in de film, vragen hetzelfde van de kijker als ik: begrip.

Ambitions

De komende tijd wil ik veel shorts blijven maken waar ik de tijdsgeest van nu wil vangen. Ik hou ervan om met zoveel mogelijk verschillende mensen in gesprek te gaan over deze 'tijdsgeest' en verschillende perspectieven te horen en leren te begrijpen. Daarnaast wil ik mij visueel blijven ontwikkelen als filmmaker doormiddel van experimentele promo videos. Die zonder 'talking heads' doormiddel van beeld, geluid en muziek op een sferische manier de boodschap overbrengen.

Learned during the studies

Wat ik voornamelijk heb geleerd is dat ik films wil maken die de kijker iets laten voelen. Daarvoor is het soms belangrijk dat de kijker rationeel iets kan begrijpen, maar soms kan dit ook in de weg staan, de emotie overbrengen staat altijd voorop. Ik ben erachter gekomen dat ik de kijker een inzicht wil geven in 'de ander'. Karakters die in eerste instantie niet veel overeenkomsten lijken te hebben met de normatieve kijker maar omdat deze personages worstelen met universele thema's; de kijker toch begrip krijgt voor hun situatie.