Productontwerp
Muziek
Music Management
Ondernemerschap
Kunst en Economie
Branding
Marketing
Merkidentiteit en imago
Artistieke prestatie

Eerste Hulp Bij Branding

Pernella Vermeulen
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Al sinds ik mij kan herinneren luister ik naar muziek. Dit begon al vroeg toen mijn vader mij verschillende cd’tjes liet horen van onder andere Queen, David Bowie en Boney M. Vanaf mijn vijftiende ontdekte ik steeds meer muziek en ontwikkelde mijn eigen muzieksmaak. Ook kwam ik achter de fantastische uitingen van Queen en David Bowie en ben sindsdien enorm gefascineerd geraakt in branding en uiting van artiesten. De verschillende persona’s en de kostuums, het klopte iedere keer weer, daarnaast wisten ze hun publiek keer op keer te verrassen. De afgelopen jaren hielp ik dan ook verschillende muzikanten en zo wil ik er nog veel meer helpen. Met deze fascinatie begon ik mijn afstudeerproject over branding en marketing onder muzikanten. 

In de fase Discover & Define is onderzocht wat de huidige staat van de muziekindustrie is, welke problemen muzikanten ervaren met betrekking tot branding, wat het belang is van online zichtbaarheid en wat de waarde van social media is voor muzikanten. Uit het onderzoeksrapport is gebleken dat beginnende muzikanten niet goed weten waar ze moeten beginnen als het gaat om branding en online marketing. Hoe uit je jezelf op social media? Wat post je? Waar vind je je publiek? Dit zijn vragen die veel voorbijkomen. Doorgaande het onderzoek kwam ik in contact met Bob Donkers. Onze krachten zijn gebundeld voor het pad om branding toegankelijker te maken voor beginnende muzikanten.

DE EHBB STARTERSKIT
Na het vooronderzoek zijn de behoeften van de muzikanten in kaart gebracht, waarna het concept van de Eerste Hulp Bij Branding starterskit is ontstaan. De basis hiervoor is de Golden Circle van Simon Sinek. De Eerste Hulp Bij Branding starterskit is de kit voor beginnende muzikanten die hun eerste stappen willen zetten op het gebied van branding en klaar zijn om boven andere muzikanten uit te springen. 

Aan de hand van dit afstudeerproject heb ik een mooie start weten te maken. Er is echter nog veel te doen, maar ik heb dan ook heel veel zin in de uitdagingen en om dit project voort te zetten en nog meer muzikanten te helpen met hun branding. 

Wil je het hele rapport inzien? Schroom niet om contact met mij op te nemen.