Ander thema

Een veiligere dansvloer

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Ik heb onderzoek gedaan naar het belang van sociale veiligheid in het uitgaansleven. Samen met poppodia Paradiso heb ik gekeken naar waar je moet beginnen als locatie omtrent het implementeren van sociale veiligheid. Uit mijn onderzoek kwam naar voren dat de weg naar sociale veiligheid begint bij een duidelijke communicatie over de sociale gedragsnorm die een plek hanteert. Samen met een team binnen Paradiso heb ik een ‘code of conduct’ samengesteld waarin duidelijke gedragsregels staan waar je je als bezoeker en medewerker aan moet houden. Naast heldere gedragsregels is het essentieel dat een bezoeker zich bewust is dat Paradiso als organisatie achter hen staat in geval van een onveilige situatie, en dat het duidelijk is waar en bij wie ze terecht kunnen voor hulp. Door middel van het samenstellen van de ‘Safety’ poster komt hier ook meer duidelijkheid over naar de bezoeker en willen we dat de stap naar het maken van een melding kleiner wordt.

De posters zijn op dit moment nog niet definitief en tot die tijd delen we ze liever nog niet. Daarom raad ik vooral aan eens langs te komen bij Paradiso om ze met eigen ogen te bewonderen!

Artist statement

Ik heb mij het afgelopen jaar gespecialiseerd in het belang van sociale veiligheid. Hiervoor heb ik intensief samengewerkt met Paradiso.
Ik weet inmiddels van alles over het gedrag rondom sociale veiligheid. Waarom iemand zou intimideren, hoe iemand zijn grenzen het beste kan aangeven en wat je wel en niet moet doen als iemand slachtoffer is geworden van intimidatie. Wat mijn werk uniek maakt, is dat ik de kans heb gekregen om mijn kennis te kunnen implementeren bij een bekende plek als Paradiso. Hierdoor wordt het proces complexer omdat je ook met meerdere beperkingen te maken krijgt. In een groot bedrijf is verandering niet altijd snel gemaakt. Dit heeft mij laten inzien dat het niet erg is om klein te beginnen en stap voor stap dichter bij een veiligere dansvloer te komen.

Ambities

Door mijn samenwerking met Paradiso ben ik gaan inzien dat ik energie haal uit het samenwerken binnen een bedrijf dat organisatorisch sterk is en zich tevens binnen de culturele sector bevindt. Het liefst zie ik mezelf over 5 jaar werken bij een bedrijf zoals Paradiso.

Geleerd tijdens de studie

Wat voor mij een typische vaardigheid is die je leert als KE'er, is het vinden van een maatschappelijk probleem dat je persoonlijk aangaat en daarbij kijken naar zowel creatieve als organisatorische oplossingen. Realistisch zijn en kijken naar mogelijkheden die daadwerkelijk implementeerbaar zijn, is een vaardigheid die ik meeneem na 4 jaar Kunst & Economie.