Beeldende kunst
Installatie
Beeldhouwwerk
Installatie
Analoog
Openbare ruimte
Ondernemerschap
Inclusie en diversiteit
Artistieke prestatie

Een ode aan mogelijkheden

Menno Zeegers
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor
EEN ODE AAN MOGELIJKHEDEN


Het is soms eng om iets te bedenken wat voor altijd zal bestaan. Zeker op het moment dat jij de touwtjes in handen hebt en mag aangeven wat verdwijnt en wat blijft. De huidige, haastige en vluchtige tijdsgeest verhindert ons bewust te worden van wat we vereren en wat niet. Dit motiveert mij om een inclusieve vertaling te maken van wat we op dit moment belangrijk genoeg vinden om mee te geven aan de toekomst. Geen grote viering van de enkeling, maar juist de waardes van het collectief. Het werk visualiseert een dataset van antwoorden op de vraag: “Wat mag er voor jou voor altijd blijven bestaan?”.


Deze creatie staat voor tijdloosheid en gemeenschappelijke waardering. Met een ode aan mogelijkheden zoek ik de kansen op binnen de openbare ruimte. Door een onderzoek naar benodigdheden en kaders als: locatie, draagvlak, vergunning, bouw en subsidie probeer ik voor onbepaalde tijd een werk te plaatsen.


Dit mondde uit in een standbeeld in de vorm van een obelisk die geplaatst is in Kanaleneiland. De obelisk bevat vier categorieën (locatie, fenomeen, emotie en mens/ding). De invulling is vormgegeven door aan de bewoners van de wijk te vragen wat zij belangrijk genoeg vinden om te vereeuwigen. Het werk creëert daarmee een cohesie tussen de bewoners en hun woonomgeving. 


AANSCHOUW HET WERK:

MARCO POLOLAAN 71 Utrecht

52.07138697209748, 5.095133928588158