Ander thema

Een luisterend oor voor aardgasvrij

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Het product (een communicatie koffertje) is een middel voor een gemeente, wooncorporatie of andere organisaties die projecten hebben met bewoners. Hoe kunnen bewoners bereikt en betrokken worden over een onderwerp als aardgasvrij? Hiervoor is een soort menukaart gemaakt. Elke manier heeft een eigen score. Hoe hoger de score hoe beter. Naast de menukaart bestaat de communicatie koffer uit meerdere onderdelen.

Artist statement

Wat mijn werk uniek maakt is dat ik naar de wijk ben gegaan en tussen de bewoners heb gezeten. Observeren, luisteren en zien wat speelt in de wijk. Door naar buurthuizen te gaan en langs mensen uit de wijk te zijn geweest, heb ik geluisterd naar de stem van een wijk. De bewoners moeten niet naar jou komen, maar jij naar de bewoners. Deze informatie daarna omzetten in een ontwerp. Om te proberen om een proces aan te passen.

Ambities

Mijn ambities zijn om met een creatieve oplossing, huidige ouderwetse systemen aan te passen. Veel verandert om ons heen, de manier van denken en doen moet ook mee veranderen.

Geleerd tijdens de studie

Wat ik meeneem is dat zelf praten niet de oplossing is. Soms is op je handen zitten nog waardevoller. Dan ga je nog beter luisteren en observeren. Wat ik ook meeneem is dat je verschillende rollen kan hebben. De ene dag als regisserend ontwerper en de andere dag ontwerpend onderzoeker.