Ander thema

Een gesprek met een schaduw, losse schoenveter, in stilte willen zijn, het licht verblindde

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Ik begeef me in een wereld waarin de werkelijkheid, beelden, dromen, gedachten en herinneringen in elkaar overlopen en niet langer van elkaar te onderscheiden zijn. In mijn installaties dwaal ik door deze belevingswereld waarin herkenbaarheid en vervreemding in een staat van dualiteit verkeren. Op mijn zoektocht naar een weg terug naar het huidige moment is de balans tussen desoriëntatie en oriëntatie instabiel.

Artist statement

Ik ben gefascineerd door de fragiliteit van de werkelijkheid. Binnen de context van de hedendaagse beeldcultuur richt ik mij in mijn werk op het bevragen van de beleving van de alledaagse realiteit. Disruptie, fragmentatie, vervreemding en tactiliteit zijn belangrijke elementen in mijn werk dat zich voordoet op het grensgebied tussen realiteit en fictie. Vanuit het idee dat beelden ons naar andere plekken meenemen en weghalen uit het huidige moment verken ik deze laag van het bestaan, terwijl ik gelijktijdig zoek naar een weg terug.

Ambities

Ik wil me laten leiden door mijn nieuwsgierigheid, de grenzen van mijn makerschap blijven verleggen en mijzelf verder ontwikkelen als autonoom kunstenaar. Mijn ideeën de kans geven om verder te groeien en de wereld die ik in mijn afstudeerproject heb betreed verder blijven onderzoeken en uitdiepen. Ook wil ik mijn schrijverschap als onderdeel van mijn praktijk verder ontwikkelen. Ik vind het leuk en interessant om deel te zijn van het creatief (leer)proces van anderen en hier door het delen van mijn kennis aan bij te dragen. Het lijkt me mooi om ooit een educatieve rol te vervullen of op een andere manier bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van makers en hun werk.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens de studie is om het verschil tussen “het maken van werk” en dat wat ik van nature doe zo klein mogelijk te laten zijn. Mijn eigen pad aan te leggen en niet bang te zijn om onbekende wegen in te slaan.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

‘Something New, Something Borrowed’, groepstentoonstelling Academie Galerie Utrecht, NL - 2022