Ander thema

Een deurtje naar het verleden

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In mijn 3e studiejaar werd ik plotseling overvallen door een specifieke geur. De geur van sigarettenrook, zweet en aftershave bracht mij terug naar mijn jeugd en mijn opa. Ik was hierdoor bewogen en na kort onderzoek bleek dit het Proust-effect te heten.
Als afstudeerwerk heb ik vijf parfums ontworpen welke volgens onderzoek veelvoorkomende geuren bevatten die jeugdherinneringen oproepen. Bij deze parfums horen elk grote geglazuurde keramische werken (parfumflessen) welke door hun formaat spelen met het contrast tussen het vluchtige van een geur en de intensiteit van een emotie of herinnering die hieraan gekoppeld kan zijn.
detailshot

Artist statement

Mijn werk begint vaak dicht bij mijzelf: vanuit een gevoel, een gebeurtenis of een herinnering. Deze probeer ik vervolgens te vertalen naar beeld en verhaal en probeer het publiek hierin mee te nemen. Niets inspireert mij meer dan nostalgie, emoties en het verleden. Het enthousiasme, nieuwsgierigheid en inspiratie voor het maken haal ik vaak uit het experimenteren en leren van verschillende onderzoeksvormen en media. Als maker visualiseer ik graag dingen die ontastbaar kunnen zijn, zoals een emotie of een herinnering.

Ambities

Over 5 jaar zou ik graag terug willen kijken op een enorm leerzame tijd, waarin ik veel kennis en kunnen heb opgedaan binnen verschillende en nieuwe media.
Dit zou ik graag willen doen in een groot en licht atelier, werkend aan een groot project.
Ik wil na 5 jaar meer van de wereld hebben gezien en me hierdoor laten inspireren.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens mijn studie is hoe rijk een maakproces kan zijn. Ik moet mezelf los laten in een proces en mij niet te krampachtig richten op een perfect 'eindresultaat', maar juist op de diverse uitkomsten en mogelijkheden tijdens het maken en onderzoeken. Je makerschap is iets wat altijd blijft veranderen en de media en onderzoeksvormen zijn altijd naar je eigen hand te zetten.