Zorg en welzijn

Een andere dementie

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Dementie een van mijn fascinaties en de meest voorkomende hersenziektes in Nederland. Het is hartverscheurend om te zien hoe de persoonlijkheid, de herinneringen en de identiteit van de bewoners van een Psychogeriatrische inrichting langzaam verdwijnen. De bewoners gaan weer terug naar de eerste fase van hun leven. Met de audiovisuele fotoreportage “Een andere dementie” wil ik de kijker meenemen achter de gesloten deuren en laten zien hoe deze bijzondere wereld eruit ziet.

Artist statement

Ik ben Tinka, een energieke jonge creatieveling van 23 jaar. Al jaren hou ik mij bezig met het vastleggen van korte simpele momenten en onderwerpen in verschillende vormen. Op verschillende wijzen mensen verrassen, emotioneren en fascineren is een doel van mijn werk. Ik maak gebruik van verschillende media, zoals film, fotografie en installatiekunst, om mijn ideeën te verkennen en te communiceren. Mijn werk is vaak herkenbaar en persoonlijk, ik probeer de kijker uit te nodigen om na te denken over hun eigen emoties en ervaringen.
Teksten schrijven, concepten bedenken en projecten opzetten zijn dingen waar ik energie van krijg. Een rol die bij mij zou passen is bijvoorbeeld projectmanager van een interessant en speels bureau. Mijn kennis is breed na het afronden van twee studies, ik zie mijzelf dan ook als een duizendpoot die op meerdere manieren inzetbaar is. In teamverband werken is een van mijn skills, maar ook individueel kom ik goed uit de verf.

Ambities

Voor mijzelf ben ik niet altijd bezig met waar ik sta over 5 jaar, ik leef graag per dag en op gevoel. Mijn ambitie is vooral bezig zijn met dingen waar ik gelukkig van word en energie van krijg, hierbij houd ik mij wel graag bezig met maatschappelijke thema's en probeer ik altijd de kijker van mijn werk te fascineren en informeren.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie Digitale media heb ik mijn kennis op veel vlakken vergroot, van techniek tot concepten schrijven. Na deze twee jaar ben ik erachter gekomen dat projectmanagement helemaal in mijn straatje valt. leiding geven, werken in teamverband, keuzes maken, concepten bedenken en uitvoeren, daar krijg ik energie van.