The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Hoe kunnen we de lessen verbeteren door middel van creativiteit zodat vmbo-leerlingen actief deelnemen en zich betrokken voelen? Is de vraag waarmee ik aan de slag ben gegaan en de eerste stappen heb gemaakt. De eerste stap die ik hierin heb gemaakt is mij verdiepen in spelenderwijs leren. Na gesprekken met vmbo leerlingen, docenten en gamedesigners heb ik de wensen vanuit de doelgroep kunnen vertalen naar een spel. De leerlingen verwachten bij dit spel creativiteit, competitie en dat zij hun energie kwijt kunnen.

Dit alles heb ik verwerkt in mijn spel de Eco battle. Tijdens het spel gaan leerlingen
begrippen op het bord tekenen terwijl de andere klasgenoten moeten rennen om het te raden. De Eco battle heb ik zelf getest bij drie vmbo klassen en Arjan, docent economie en contactpersoon externe partij, heeft het spel ook getest bij zijn klas. Bij dit testen heb ik kunnen bewijzen dat alle drie de eisen in het spel verwerkt zitten.

Artist statement

Als economiedocent ben ik de hele dag in de weer met pubers, mijn echte passie ligt bij lesgeven op het vmbo. Ze zijn heerlijk recht door zee en zullen daarom ook hun mening niet onder stoelen of banken steken. Aan mij dan weer de taak om daar ad rem op te kunnen reageren. Door deze eerlijkheid kunnen ze ook niet verbergen dat ze het vak economie ontiegelijk saai vinden. Mijn werk zorgt ervoor dat deze leerlingen daar anders over gaan denken.

Ambities

Na mijn studie op de HKU ga ik door voor mijn onderwijsbevoegdheid voor het vak economie. Deze hoop ik na twee jaar deeltijd studeren binnen te hebben. Daarna wil ik mij binnen het onderwijs verder gaan specialiseren in groepsdynamica en het begeleiden van een mentorklas.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik geleerd dat je elke keuze kan maken die je wilt, zolang je maar kan verantwoorden waarom en dat je dat dus eerst moet onderzoeken voordat je een keuze maakt. Bij Kunst en Economie kan je veel keuzes maken, bijvoorbeeld je werkveld of een onderwerp van je opdrachten. De HKU laat jou daar heel vrij in maar die vrijheid kan ook je valkuil worden. Als je echt goed bij jezelf nagaat waarom je keuzes maakt en wat er achter jouw keuze schuil gaat dan kan het eigenlijk niet fout gaan. Als er dan vervolgens een tegenslag komt haal je motivatie uit je passie.