Design

Dyslexie als gave

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter


Dyslexie kan problemen veroorzaken en mensen zien het vaak als iets negatiefs. Zie dyslexie als een gave, want het heeft ook sterke punten en vaardigheden die vaak over het hoofd worden gezien, zoals een beter ruimtelijk inzicht, creativiteit of denken in beeld. Door rekening te houden met zowel de sterke punten als de uitdagingen die dyslexie met zich mee kan brengen, wil ik mensen met en zonder dyslexie inspireren.

Met deze ruimtelijke vertaling wil dyslexie inzichtelijk maken en laten ervaren. Daar zitten namelijke grote verschillen in. Voor de één dansen de letters, voor de ander lopen de letters van het papier, bij een derde zijn ze door elkaar gehusseld. Omarm je dyslexie en wees er trots op! Dyslexie biedt juist ontzettend veel kansen! Speel als het ware met deze ruimtelijke elementen van taal, ga er op zitten of transformeer ze.

Artist statement

Ik ben een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde ruimtelijk ontwerper en verbinder, anderen noemen mij ook wel een allround ontwerper.

Een echte levensgenieter die enorm geniet van de kleine momenten. Die zich kan ontplooien tot een diverse, innovatieve en behulpzame ontwerper. Ik wil iedereen een optimale beleving geven in de ruimtes en omgevingen. Het verbinden van de ruimte en de gebruiker staat centraal in mijn ontwerpen. Ik vind het fascinerend om grafisch en ruimtelijk ontwerp met elkaar te combineren om zo tot een krachtig ontwerp te komen.

Tijdens diverse projecten vertaal ik het verhaal van de opdrachtgever aan de doelgroep, vaak is dit op een visuele manier. Ik doe eerst onderzoek, experimenteer, vervolgens ontwikkel ik een concept en daarna maak ik een bijpassend ontwerp. Ik ben er om jouw vraagstukken en/of ruimtelijke ontwerpen te versterken en visueel of communicatief inzichtelijk te maken. Met mijn frisse creatieve blik wil ik de uitdaging aangaan om met mijn passie jouw design te creëren.

Ambities

De eerste paar jaar wil ik veel ervaring opdoen in de ontwerp veld, later hoop ik mijn ervaringen en skills te delen met anderen door middel van lesgeven. Daarnaast wil ik mezelf blijven uitdagen en ontwikkelen om het beste uit mezelf te halen als ontwerper.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn loopbaan op de HKU ben ik gegroeid als persoon, maar ook als ontwerper. Ik heb geleerd om met een brede blik te kijken en terug naar de context te gaan. Veel maken, experimenteren en fouten maken, hierdoor ontdek je de mooiste bevindingen, waardoor je ontwerp tot zijn recht komt.