Sociale veiligheid

Dromen in Beton

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Dromen in Beton vertelt het verhaal van de vijftien jarige Jessie. Zij vlucht na de zoveelste nacht vol ruzie, samen met haar jongere zusje, naar school. Daar komt ze terecht in een spoeduithuisplaatsing. Nog geen 24 uur later wordt ze opgevangen in een leefgroep. Hier moet ze opnieuw mensen leren vertrouwen na een traumatische gebeurtenis. Jeugdzorg voert de arena voor een coming of age verhaal waar hopelijk elke jongere zich in kan vinden.

De hoofdrol wordt gespeeld door 15 jarige Emilia, op wiens eigen ervaring we scenes hebben geinspireerd uit de film. Het werken met een ervaringsdeskundige vond ik erg belangrijk met een beladen onderwerp als deze.

Artist statement

Ik zie film als een medium om momenten vast te leggen die anders onopgemerkt zouden blijven. De vorm die ik hier voor kies is vaak met improvisatie tekst en spel van acteurs. Ik geef ze een outline / een idee, waarop we vervolgens direct gaan draaien. De montage is hierdoor de plek waar het filmische verhaal daadwerkelijk tot stand komt. Dromen in Beton was hiervan een uitzondering. Ik vind uitdagingen zoeken belangrijk en dus heb ik na grondig onderzoek te hebben gedaan deze keer wel een scenario geschreven.

Ambities

Ik ga nog door studeren om mijn dramaturgische kunnen uit te breiden. Ik wil films blijven regisseren en nieuwe samenwerkingen aan gaan. Ook heb ik interesse in het herpakken van theater.

Geleerd tijdens de studie

De HKU was voor mij een plek om steeds breder te denken. Waar ik binnenkwam als een maker die zichzelf autonoom had aangeleerd, ben ik de kracht van samenwerkingen gaan inzien. Delegeren is enorm belangrijk voor me gebleken, om het echt sámen te maken.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-4006720/nieuws/er_zou_meer_met_dan_over_kinderen_gepraat_moeten_worden.html?page=2&fbclid=IwAR3bKhWfyDw8IYYx__arNlEBdcVlqJNfzPpaq3DMjAmCJs5lZlkE8dGjY7Q

https://www.jongwijs.org/film-dromen-in-beton/?fbclid=IwAR2LLNLgke7fBmQc1OtkfDJIYBXF3jIHOKh13LK0VBmhPHWKVsGgkDH3EiE

Wat zijn de specifieke karakteristieken en problemen van jonge criminele vrouwelijkheid?