Ander maatschappelijk thema

Draagbaar Plezier

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Binnen mijn designproject ben ik gestart met een onderzoek naar spelen. Spelen is voor mij een manier om vrijheid te voelen, even nergens aan denken en gewoon doen. Na mijn onderzoek ben ik erachter gekomen dat ik dit wil toepassen als mijn werkwijze. Onbevangen zijn, geen richting hebben, geen doel/doelloos en mateloosheid zijn de kernelementen voor mijn werkwijze.
Al een aantal jaar ben ik vooral bezig met of mijn verhaal goed overkomt en niet zozeer met of ik het eindresultaat mooi vindt. Dit jaar voelde ik een enorme drang om wel iets te gaan maken wat ik mooi vind en waar ik totaal achter kan gaan staan.
Vandaar dat mijn project gaat over mijn zoektocht naar esthetiek via mijn gekaderd spel.
Dit is mijn volwassen manier van spelen, intuïtief werken met kaders. Plezier beleven aan het ontwerpproces is wat voor mij belangrijk is.

Dit komt voort uit mijn fascinatie voor spelen als volwassenen. 12 jaar spelen in een mensenleven vind ik te kort, het is namelijk zo dat vanaf de basisschool naar de middelbarenschool spelen afspreken wordt. En vanaf dat punt in je leven is spelen niet meer oké volgens de norm, er is dan altijd een reden nodig om speels te zijn, Dit vind ik jammer!

Artist statement

Op dit moment ben ik pas afgestudeerd in de richting Fashion design aan de HKU. Ik ben een ontwerper die zich bezig houdt met de spelende mens, en dan vooral de spelende volwassenen. Ik ben er van overtuigd dat dit in deze wereld te weinig wordt gedaan, daarom vraag ik hier aandacht voor met mijn werk. Om meer plezier toe te voegen in onze levens.

Ambities

Over 5 jaar wil ik mij helemaal in de spelende wereld bevinden. Nieuw werk maken, en ook meer werk waar de bezoeker ook echt het spelen kan ervaren. Draagbaar plezier zover uitbreiden dat het een eigen wereld wordt.

Geleerd tijdens de studie

Diepgang zoeken in je werk, door goed onderzoek te doen om uiteindelijk een sprekend en overtuigend verhaal neer te kunnen zetten.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

https://www.degelderlandfabriek.nl/agenda/archief/expositie-madelief-van-ewijk-draagbaar-plezier/
Expositie: van 1 juli t/m 28 augustus

PROFESSIONEEL KIND


12 jaar spelen in een mensenleven vind ik te kort! Van de basisschool naar de middelbare school wordt spelen afspreken. Vanaf dat moment hebben we meestal een rede nodig om te spelen, zoals een personeelsfeestje, sporten, vrijgezellenfeest etc. Ik vind dit zonde, daarom heb ik een serie van drie items gemaakt die de mogelijkheid bieden om te spelen als volwassenen.

Van collage naar borduurmachine

Tekenen met de borduurmachine