The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Na vier leerzame, leuke en bizarre jaren geef ik op 26 juni, om 20:00 in de Fentener van Vlissingenzaal mijn afstudeerconcert: 'Draag Me'.

Van Monteverdi tot Mozart en van Strozzi tot Schumann hoop ik jullie mee te nemen in een aantal van mijn favoriete en dierbaarste stukken.

Artist statement

Ellen van den Berg (2000) is vierdejaars Klassieke Zang-studente aan het Utrechts Conservatorium. Op jonge leeftijd begon Ellen met het zingen in koren en sinds een aantal jaar focust zij zich op haar solocarrière. Zo was zij solist in onder andere het Requiem van Fauré, het Requiem van Mozart en het Te Deum van Charpentier. Recentelijk zong zij een nieuw geschreven Cyclus voor Harp en Sopraan, de rol van Filia in Carissimi’s Jepthe en in de zomer van 2023 maakte Ellen haar operadebuut als Belinda in Dido & Aeneas van Purcell en zong zij voor het eerst de Sopraan solo’s in de Messiah van Händel.

Verder zingt Ellen bij diverse gezelschappen en gelegenheden op projectbasis.

Naast haar passie voor muziek, is Ellen een fitness- en yoga-fanaat. Ook werkt ze in de bibliotheek van het Utrechts Conservatorium, geeft ze privé- en groepszangles en verdiept zij zich sinds kort in het geven van muziekles aan kinderen.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik te zingen, muziek te maken, nieuwe mensen te leren kennen en bij te dragen aan de muzikale ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen.

Geleerd tijdens de studie

Te genieten van het zingen, samen musiceren, het leerproces, hoe mooi het is om anderen het plezier van muziek te laten ervaren, maar het belangrijkste: dat je echt jezelf mag zijn.

Lamento d'Arianna 2024

In mijn onderzoek ben ik opzoek naar mijn eigen interpretatie van 'Lamento d'Arianna' van Claudio Monteverdi. Door middel van het bestuderen van historische context, zang- en acteertechnieken en wie Ariana precies was hoop ik dit prachtige stuk zo goed mogelijk uit te voeren.