Ander maatschappelijk thema

Double Trouble

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Het is 1984 bij een klein lokaal tankstation. In het tankstation werkt de luie en dikke medewerker Onno (51). Bij het tankstation is ook Ruben (24), een snuggere jongen die uit zijn auto leeft. En als laatste: Timo (54), een politieagent die de kantjes ervan af loopt. Door zijn nalatigheid gaat het in zijn leven helemaal mis: hij staat op het punt ontslagen te worden.

Deze drie mannen die zich allemaal onhandig door het leven ploeteren zijn door toeval tegelijk bij het tankstation. Onno zit achter de balie een natuurdocumentaire te kijken op een grote oude televisie met een dikke glazen voorkant. Buiten het tankstation zit Ruben in zijn kleine rode Peugeot 205. Hij is van plan het tankstation te beroven, maar bij binnenkomst slaat het noodlot toe. Onno raakt hierdoor verstrikt in het proberen op te ruimen van een lichaam, terwijl Timo aankomt bij het tankstation. Als Timo binnenkomt begint hij al zijn problemen aan Onno te vertellen, waar Onno natuurlijk totaal niet op staat te wachten. Op een gegeven moment merkt Timo dat er iets mis is. Voor hem zou het nu het beste zijn om controle te nemen. Maar controle nemen is helaas het laatste waar Timo goed in is.

Artist statement

Ik probeer in mijn film een nuchter en grappig beeld te schetsen met een serieuze ondertoon, dit doe ik met absurdistische dialogen en handelingen. Ik experimenteer graag met gedrag in hopeloze situaties, wat doe jij als toeval toeslaat? Als dingen je gewoon overkomen? In mijn film worden de personages overvallen door toevalligheden. Het overkomt ze allemaal en ze laten alles gebeuren. In deze film snij ik serieuze onderwerpen aan, afgewisseld met de nodige dosis humor.

In this film, I will try to give you a down-to-earth and funny look at society with a serious undertone, by using absurdist dialogues and actions. I like to experiment with behavior in hopeless situations, what would you do when chance strikes? When things just happen to you? In my film, the characters are struck by coincidences. It all happens to them and they just let it happen. In this film, I will address serious topics, alternated with the necessary dose of humor.

Ambities

Geen idee waar ik over 5 jaar sta. Ik weet wel dat ik over minder dan een jaar opnieuw een absurdistische zwarte komedie ga maken.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik op de HKU heb geleerd is dat je je idee duidelijk moet hebben door een goede pre productie en dat je op de skills van je crew moet vertrouwen.