The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Doorkijken is een ruimtelijk werk over ontsnappen aan dagelijkse drukte en verplichtingen. Door aandachtiger te kijken naar ‘normale’ zichtbare zaken als schaduw, kun je een wereld vol verwondering ontdekken. De gestileerde vormen in deze installatie en hun relatie met de echte wereld, nodigen je uit om op zoek te gaan in het hier en nu van jouw eigen dagelijks leven. Vorm na vorm licht op terwijl er een compositie van akoestisch vioolgeluid klinkt. Wat ontstaat is een scène om in te verdwijnen.

Artist statement

Hallo! Ik ben Gerrald Zuidweg, een veelzijdig mediamaker op het gebied van mediavormgeving, fotografie, ruimtelijk ontwerp en soms iets daarbuiten. Als maker ben ik voornamelijk doelgericht bezig. Dit kan voor een opdracht zijn, of voor eigen werk. Graag breng ik een boodschap over waar iemand iets van leert, in woord, beeld, of fysieke uitingen. Tastbaarheid en echtheid zijn mij zeer waardevol en vind ik een extra laag en toevoeging aan de hedendaagse (digitale -en fysieke) realiteit. Vandaar ook de keuze voor een fysiek, ruimtelijk werk voor mijn afstuderen.

Het prettigst voel ik mij wanneer ik zaken met aandacht uitvoer. Dit gaat van analoge foto’s afdrukken in een DoKa, richting het luisteren naar anderen, tot aan het poetsen van mijn tanden. In mijn werk houd ik me graag bezig met bewustwording en verwondering. Over het algemeen heb ik een observerende kijk, die regelmatig zijn oog laat vallen op een alledaags, toch voor mij bijzonder en interessant gegeven. Met deze installatie wil ik juist dat gegeven, die andere kijk, maar vooral wat mij dan opvalt, onder de aandacht brengen.

Ambities

Graag wil ik na mijn studie werk gaan doen waarin ruimtelijke aspecten terugkomen. Bijvoorbeeld het ontwerpen van producten en vormgeving in de signwereld of in een marketingteam. Naast een vaste baan is er ruimte voor het maken van eigen werk via mijn onderneming (Gerrald Zuidweg). Nog een optie is vakdocent media worden in het mbo. Advies geven, lesstof overbrengen en het bedenken en uitvoeren van een les, liggen mij goed.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd op HKU is toch wel het met afstand kunnen kijken naar mens en maatschappij en onze directe omgeving leren observeren. Dit om later weer nieuwe betekenis aan te geven. Immers haal je hier in de kunst vaak inspiratie uit. Verder ook dat doen wat je leuk vindt en waar je blij van wordt het allerbelangrijkst is. Je hebt altijd een keuze om iets wel of niet te doen, zolang je je eigen waardes maar kunt naleven.