Ander thema

Doorgrond

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Doorgrond is een serie weerspiegelingen ontstaan in samenspel tussen klei en de lucht.

In dit werk zijn de elementen van de natuur van invloed, landschappen laten zich vormen door rivieren. Water verplaatst en neemt klei met zich mee. De aarde is de bron waar ik mijn klei vind en opgraaf. Met de wind laat ik de klei eroderen in het patroon van het wolkendek dat zich boven mij vormt. Ik breng zo deze 2 perspectieven samen in éen beeld. In mijn werk probeer ik op een beeldende manier het onzichtbare, zichtbaar te maken.

Lucht blijft in beweging en laat mij verwonderen de ene keer als je er naar kijkt is hij adembenemend en het andere moment is hij weg. Klei is vormbaar en kent vele toepassingen‭, ‬het is een uitgebreid proces‭, ‬waarbij veel geduld van belang is‭. ‬Het is een materiaal dat enorm dicht bij het landschap staat‭, ‬de elementen van de natuur spelen een rol bij het proces en vormen de‭ ‬basis van mijn weerspiegelingen‭.‬

De weerspiegeling is als een kaart die ontstaat van het landschap‭. ‬Opgebouwd in lagen uit de opgegraven klei en de lucht van dat‭ ‬moment‭.‬

Artist statement

Nieuwsgierig, kritisch en gedreven verken ik mijn omgeving. Mijn ogen onderzoeken het gebied van top tot teen, van aarde tot lucht. Ik laat me leiden door hetgeen wat ik zie zoals structuren, materiaal en natuurlijke processen. Dit gebruik ik voor de totstandkoming van materiaalkeuzes en technieken. Kijkend naar gebied kenmerkende eigenschappen ga ik op zoek naar beeldende mogelijkheden en kwaliteiten ervan.

In mijn werk is te zien dat het hele proces een belangrijke rol speelt. Door terug te gaan naar de herkomst en met veel passie vanuit ambacht zelf te creëren, probeer ik mij te distantiëren van de vanzelfsprekendheid en het gemak van de huidige consumptiemaatschappij, met een sterke focus op keramiek.

Gedreven struin ik van plek naar plek en laat ik mij verwonderen door de schoonheid van kleur en vorm. Ik wil met mijn werk bewustwording creëren en laten zien wat voor moois onze wereld te bieden heeft.

Ambities

Het liefst blijf ik voor altijd ontwerpen en maken, het leukste zou ik dit vinden in samenwerking met anderen of in een omgeving met andere makers. Verschillende visies en werkplekken die samenkomen.

Misschien zelfs wel een eigen merkje waarin ik mijn passie kan blijven delen met anderen. Er is nog zoveel te ontdekken en ik zou mezelf nog veel meer willen verdiepen in het materiaal keramiek, hierbij blijf ik zeker open staan voor andere materialen en technieken.

Ik wil de wereld ontdekken, gaan reizen, nieuwe landschappen en ambachten leren kennen en vooral veel inspiratie opdoen. Zoals je leest genoeg dromen, ik zal altijd leergierig en nieuwsgierig blijven dus ben benieuwd wat er nog allemaal op mijn pad gaat komen.

Geleerd tijdens de studie

Wat ik meeneem uit mijn studie is, blijf jezelf uitdagen en openstellen voor het onverwachte. Ik heb de kans gekregen mezelf zo breed mogelijk te oriënteren, mezelf open te stellen en zo veel mogelijk uit te proberen. Om er zo achter te komen wie ik ben als maker en wat voor manier van werken het beste bij mij past. Met de vrijheid om ook te kunnen trechteren en jezelf steeds iets beter te kunnen profileren.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

28 juni- 2 juli 2023 Exposure, HKU Design, Kanaalweg 50 Utrecht
2023 Toeval, NDSM Fuse Amsterdam
2020 Movables, AG Utrecht