Ander thema

Doodgewoon

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Doodgewoon

Haal diep adem
Voel je het gekraak?

206 stukken in het lichaam
en ze zijn gebroken wit

Laat al deze stukken mineralen
De leegte verzwaren of verzachten

Laat ze diep zwart worden als roet
Dat afgeeft wanneer het verandert in as

Laat het geraamte een thuis worden
Voor alles wat nog leeft of zal leven

En wanneer de tijd jouw skelet zal ontrafelen
Weet dan dat je er niet meer bent
Maar nog wel bestaat

12 ademhalingen tijdens dit gedicht
Wat als dit je laatste was

Dus ademDe dood is een somber, beladen en verdrietige gebeurtenis wat je het liefst uit de weg gaat. Maar wat nou als ik je vertel dat ook jij dood zal gaan. Dat iedereen ermee te maken krijgt is een feit, waarom is het dan nog een taboe? De dood kan ook opluchten, verzachten en rust geven. Wanneer je je bewust bent van je eigen sterfelijkheid kun je ook meer betekenis geven aan het leven. Laten we dit onderwerp zichtbaar en bespreekbaar maken in al zijn verschijningen en tegenstrijdigheden. De dood is er gewoon.

Artist statement

Mijn kunstwerken zijn een combinatie van conceptuele, contextuele en visuele kunst. Mijn onderwerpen gaan terug naar de kern en vertellen een verhaal. Dit doe ik door mijzelf te verwonderen, diep in een onderwerp te duiken en me te laten leiden door wat ik vind. De onderwerpen zijn vaak mysterieus, onbekend of onaantastbaar. Denk hier bij aan herinneringen, leven, dood, vergankelijkheid, natuur, sociale & maatschappelijke problemen en samenhang.

Ambities

Over vijf jaar zou ik graag als professioneel kunstenaar en grafisch vormgever willen werken, het liefst als zelfstandig ondernemer.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens de studie heb ik geleerd hoe ik vanuit mijn eigen fascinatie en interesses tot een ontwerp of concept kan komen, dit in een proces wat voor mij werkt.