Ander thema

Don't Believe The Hype

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
We kopen spullen voor hun uiterlijk en wat we er mee kunnen. De echte functionele onderdelen vallen hierbij in het niet. Bij dit project ontleed ik het meest gebruikte voorwerp ongeveer op school, en de tool die wij gebruiken voor ons werk. Namelijk: macbook. De diagrammatische weergave van dit product, laat je door alle uber vormgegeven lagen heen kijken. De lagen die zo zijn vormgegeven dat het jouw aandacht trekt, dat jij het wilt hebben. Terwijl als je door deze lagen heen zou kunnen kijken (zoals nu) zou je zien dat er van het ontwerp waarvoor wij iets kochten vrij weinig over is. Je kijkt dus letterlijk door de lagen die zijn vormgegeven voor esthetiek, voor branding, voor het gevoel wat je erbij krijgt. Totdat je bij de onderdelen van het product aan komt, deze zijn vormgegeven voor functionaliteit, niets meer. Je zal zien, dat veel van deze onderdelen in andere producten ook zitten. Sterker nog, vaak is het zo dat de onderdelen het goedkoopste gedeelte zijn van een product. Ik vind het een heel interessant gegeven dat wij dus kopen op waarvan wij denken dat het gaat om functionaliteit, terwijl we ons geld eigenlijk uitgeven aan het uber ontworpen uiterlijk van producten.

Artist statement

Als vormgever hou ik van werk maken dat er uit spat; werk met veel kleuren of juist weinig, grote dikke duidelijke vormen die tegen simpel aan liggen en juist heel fragiel gedetailleerd werk. Daarnaast is voor mij humor en muziek erg belangrijk. Ik denk dat dit ook grote onderdelen zijn voor mij persoonlijk waar ik interesses en motivatie uit haal. Deze wil ik dan ook graag verwerken in het werk dat ik maak.

Ambities

Ik zou over 5 jaar graag werken met verschillende disciplines, zowel vormgeving als mijn andere interesses. Hierdoor ben ik veel met verschillende dingen bezig waardoor ik mijzelf steeds blijf uitdagen. Dagen en weken moeten niet als een sleur voelen, waar ik vaak wel last van heb als ik lang hetzelfde doe. Dus veel afwisseling en veel leuke projecten.

Geleerd tijdens de studie

De HKU voelde voor mij als een studie waarbij de deurtjes in je hoofd, waarvan je wel wist dat ze er waren maar niet hoe te openen, nu geopend zijn. Het begrijpen van wat je zelf vindt en waarom en hoe dit weer te vertalen naar beeld. Daarnaast is het belangrijk voor mij geweest dat ik heb geleerd fouten te maken in werk, dingen te maken waarvan ik niet te veel bezig was met wat er uiteindelijk uit komt. Experimenteren, ontdekken en veel maken.