Gezondheid en welzijn

Dit klinkt als muziek in mijn oren!

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De vraag vanuit mijn externe partij was wat muziek voor een rol kan spelen bij het afmaken van één taak bij volwassenen met ADHD. Dit ben ik uit gaan zoeken en kwam tot de conclusie dat muziek vooral zorgt voor het stofje dopamine wat een positieve werking heeft op de concentratie en motivatie om aan taken te beginnen, niet geheel onbelangrijk. Klassieke muziek en binaural beats zijn getest bij de doelgroep (volwassenen vanaf 18 jaar) en deze muziekstijlen hebben een positieve werking op de concentratie, het verschilt per volwassene met ADHD waar zijn/haar voorkeur naar uit gaat. Na te brainstormen kwam ik achter de Pomodorotechniek, dit is een techniek die ervoor zorgt dat mensen effectiever bezig zijn met hun taken en ze daadwerkelijk afmaken. Voor mij was 1+1=2, een muziekstijl die ervoor zorgt dat je geconcentreerd en gemotiveerd aan je taken kan werken en de Pomodorotechniek die ervoor zorgt dat je je taken af maakt. Uit onderzoek is dit ook gebleken, het zelfvertrouwen van de volwassenen met ADHD kreeg een boost. Missie geslaagd! De bevindingen heb ik in een video verwerkt voor de cliënten voor mijn externe partij als informatievideo. In de toekomst kan deze video ingezet worden als marketingtool om langs bedrijven te gaan om het product in de video te verkopen, namelijk een tool waarbij je twee keer op play hoeft te drukken en jouw werksessie kan beginnen. Geen eindeloze zoektochten meer welke playlist je nou op moet zetten of afgeleid worden door een appje.
https://drive.google.com/file/d/14rg1eXnV1m6lK-wCWvHDiaopyAhQR7mn/view?usp=sharing

Artist statement

De combinatie door een onderwerp te kiezen dat heel dicht bij me staat, oftewel waar ik dagelijks mee deal en door samen met de juiste professionals uit mijn netwerk een creatief product neer te zetten.

Ambities

In de toekomst wil ik me graag gaan ontwikkelen als manager binnen een creatieve organisatie en neem ik de feedbackpunten mee die ik van mijn externe partij kreeg en waar ikzelf tegenaan ben gelopen tijdens het afstuderen. Onder andere externe opdrachtgevers de juiste informatie geven zodat ze weten waar ze aan toe zijn en me inleven in de doelgroep, zodat ik weet wat ik kan verwachten en zij zich gezien voelen. Dit lijkt me een mooie afsluiting van dit onderzoek en een mooie opening voor de toekomst. Binnen nu en vijf jaar ben ik projectmanager binnen een creatieve organisatie.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens de studie Kunst en Economie heb ik geleerd met tegenslagen om te gaan en de ballen bij elkaar te pakken om goed te presteren. Dus het doorzettingsvermogen is iets wat met de jaren positief is ontwikkeld. Daarnaast heb ik een groot netwerk opgebouwd binnen het werkveld waar ik in de toekomst veel aan zal hebben (medestudenten, docenten en de mensen en externe partijen tijdens mijn stage bij Made by Lions).