Diversiteit en inclusiviteit

Dit is de plek waar Muziekonderewijs ontbreekt

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn eindexamenwerk bestaat uit een rapport wat aandraagt tot een ontwikkeling in het muziekonderwijs in het speciaal onderwijs. Leerlingen met psychische en/of gedragsproblemen krijgen veel minder muziekonderwijs dan andere delen van het onderwijs. Dit rapport draagt een project aan wat hier verandering in moet brengen.

Artist statement

Mijn specialisme is het ontwikkelen van sociale projecten. In dit geval een educatieproject wat zich focust op de ontwikkeling van kinderen in het speciaal onderwijs.
Het kunst en cultuur aanbod voor het speciaal onderwijs is dan ook een onderwerp wat ik graag nog langer wil behandelen. Het is een prachtige sector waarin ook nog veel vooruitgang te behalen is.
Bovendien kan muziek hier van veel grotere impact zijn dan in bijvoorbeeld het regulieren onderwijs.

Ambities

Over 5 jaar wil ik een duidelijk verschil tot stand hebben gebracht binnen het speciaal onderwijs. Met name als het draait om het aanbod van muziekonderwijs en de mate waarin dit muziekonderwijs ontwikkeld is.
Dit is nog een serieuze uitdaging die ik samen met de experts uit de sector graag aan ga. Het liefst sta ik over 5 jaar ook regelmatig zelf voor de klas.

Geleerd tijdens de studie

Uiteindelijk is het heel moeilijk om concreet te benoemen wat nou het belangrijkste en grootste is wat ik heb geleerd in de afgelopen 5 jaar. Uiteindelijk vat het woord probleemoplossend werken het het beste voor mij samen. Bij iedere kwestie die je tegenkomt in de sectoren van de kunsten moet je kunnen improviseren en creatief zijn met oplossingen. Altijd vanuit de oplossing en niet het probleem denken. Hier ben ik ondertussen sterk in ontwikkeld waardoor ik zelfstandig een mooi project tot stand kan laten komen.