Ander thema

Disturbed Lines

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn afstudeerwerk genaamd: Disturbed Lines, gaat over vier personages/stemmen genaamd Disturbed line 1, Disturbed line 2, Disturbed line 3 en Disturbed line 4 die drie thema’s, geld/vermogen, integratie en de islam vanuit een rechts perspectief met elkaar bespreken. In de voorstelling speelt fashion ook een rol, aangezien er op het toneel ook een catwalk is en de vier personages ook een paar keer van kleding wisselen.
Mijn afstudeerwerk DISTURBED LINES

Artist statement

Met name in het laatste jaar van mijn opleiidng Writing for Performance kwam ik erachter dat ik het belangrijk vind dat er ook een rechts geluid klinkt binnen de theaterwereld, hierdoor heb ik een rechts stuk geschreven en hoop ik dat ik meer van zulke geluiden kan laten horen. Ik ben een veelzijdige/meerstemmige schrijver en ik schrijf voor zowel theater als film, proza en poëzie. Daarnaast schrijf ik ook steeds meer opinistukken en zie ik mijzelf ook steeds meer als schrijver/maker. Het is naar mijn idee belangrijk dat de theaterwereld een veelzijdigere plek wordt waar ook rechtse geluiden te horen kunnen zijn en ik zou het graag voorloper zijn in dit traject.

Ambities

Ik wil over vijf jaar voor verschillende gezelschappen (bijvoorbeeld ITA, Oostpool en het Zuidelijk Toneel) geschreven hebben. Zowel in opdracht als met eigen initiatieven. Daarnaast heb ik mijzelf dan ook verder ontwikkeld als regisseur.

Geleerd tijdens de studie

Ik leerde hoe ik mijn eigen stem en signatuur kan inzetten om mijzelf maar ook anderen inzicht te geven in wat ik belangrijk vindt. Ook vond ik de manieren om dit tot uiting te brengen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Dichtbundel: Kapot met een vleugje zachten (Uitgeverij Oevers, 2022)

Hard/Hoofd (poëzie)
https://hardhoofd.com/dit-is-geen-ode/

Opiniestuk in de Theaterkrant
https://www.theaterkrant.nl/nieuws/ik-ben-meer-dan-een-bi-culturele-schrijver-theatermaker/

Tekstlezing van mijn toneeltekst Kankerthee door Maatschappij Discordia in de Balie
https://debalie.nl/programma/de-republiek-52-04-10-2021/

Meander Magazine (poëzie)
https://meandermagazine.nl/2020/04/shabnam-baqhiri/

Tijdschrift Ei (kort verhaal)
http://www.tijdschriftei.com/dobberend-drijvend-zinkend/

De Optimist (poëzie)
https://www.deoptimist.net/2021/01/poezie-shabnam-baqhiri/

De Optimist (poëzie)
https://www.deoptimist.net/2021/08/poezie-shabnam-baqhiri-2/

De 44 beste gedichten van de Herman de Coninckprijs 2023 (hier staat één van mijn gedichten in)

Mijn toneeltekst Kapotte vleugels in boekvorm
https://www.itfb.nl/boeken/de-affaires/

Een roep om rechtse geluiden binnen de theaterwereld

Mijn afstudeeronderzoek genaamd: Een roep om rechtse geluiden binnen de theaterwereld, is een onderzoek waarin ik onder anderen heb onderzocht of er binnen de theaterwereld ruimte is voor rechts geluiden en waarom het belangrijk is dat hier ruimte voor is/wordt gemaakt. Ook heb ik onderzocht hoe we hier dan als sector voor kunnen zorgen. Ik vond het belangrijk om door middel van dit onderzoek een weg te openen voor schrijvers/makers die rechts theater willen schrijven/maken.